Antena Meniu Search
x

Vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru copiii de 12-15 ani de EMA. Când se pot vaccina adolescenţii din România

Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat vineri vaccinarea adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul Pfizer/BioNTech. Valeriu Gheorghiţă anunţă că în acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor.

de Redactia Observator

la 28.05.2021, 20:40

Vezi și

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană autorizează utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, relatează AP.  Până acum vaccinul era autorizat în vederea vaccinării persoanelor în vârstă de peste 16 ani. Comirnaty este numele comercial al vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de către gigantul farmaceutic american Pfizer şi compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech. Agenţia americană a medicamentului FDA a autorizat deja vaccinarea adolescenţilor americani cu vaccinul Pfizer.

Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul și de când. Conform coordonatorului strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri, recomandările sunt aceleași ca și pentru adulți, respectiv două doze la cel puțin 3 săptămâni distanță.

Datele din studii au arătat că eficiența este cel puțin la fel de bună ca și la adulți. Niciunul dintre copiii care au participat la testare și a primit vaccinul nu a făcut COVID.

Valeriu Gheorghiţă: Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19! Facem încă un pas spre normalitate

”Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a transmis, vineri, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că, odată cu această autorizare ”facem încă un pas spre normalitate”. ”Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”, a mai precizat Gheorghiţă. Acesta anunţă că în acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru copiii de 12-15 ani de EMA. Când se pot vaccina adolescenţii din România