Antena Meniu Search
x
LIVE

Air Force One va fi tot Boeing 747

Administrația SUA a optat pentru păstrarea aparatului Boeing 747 pentru următoarea generație de avioane prezidențiale Air Force One, eliminând astfel fără mare surpriză aparatul Airbus A380

la 29.01.2015, 11:04

Administrația SUA a optat pentru păstrarea aparatului Boeing 747 pentru următoarea generație de avioane prezidențiale Air Force One, eliminând astfel fără mare surpriză aparatul Airbus A380.

Pentagonul a optat pentru Boeing 747-8, versiunea cea mai nouă a aparatelor de mare capacitate americane, pentru a înlocui cele două Boeing 747-200 mai vechi folosite în prezent de președintele american.

Noile aparate nu vor intra în serviciu înainte de anul 2018.

Aparatul Boeing 747-8 "este singurul avion fabricat în SUA care atunci când va fi complet echipat" va putea îndeplini misiunea prezidențială și simboliza "interesul public național", a subliniat secretarul US Air Force, Deborah Lee James.

Administrația americană va începe negocierile pentru contractul de cumpărare cu Boeing. Compania se va ocupa de furnizarea aparatelor și de supravegherea lucrărilor de adaptare a lor la misiunea prezidențială. Echipat cu mijloace de comunicare securizate, Air Force One este un adevărat cartier general mobil pentru președintele SUA. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Air Force One va fi tot Boeing 747