Antena Meniu Search
x

Ajutoarele europenilor nu au ajuns pe mâinile Hamas, anunță Comisia Europeană. Ce se va întâmpla cu programul de sprijinire a civililor din Gaza

Război Israel - Hamas. Uniunea Europeană s-a numărat printre organizațiile internaționale care au trimis în mod constant ajutoare financiare populației din Fâșia Gaza. Cu toate acestea, odată cu atacul lansat de către Hamas asupra Israelului, tot mai multe voci din afara, dar și din interiorul comunității europene, au susținut că aceste sume ar fi ajuns, într-o formă sau alta, la militanții palestinieni. O analiză cerută de Comisia Europeană a stabilit că banii nu au ajuns pe mâinile teroriștilor și că, din această cauză, programul de asistență nu va fi oprit, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 18:44

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene
Ajutoarele europenilor nu au ajuns pe mâinile Hamas, anunță Comisia Europeană. Ce se va întâmpla cu programul de sprijinire al civililor din Gaza - Profimedia

Analiza ajutoarelor acordate palestinienilor din partea UE nu a scos la iveală dovezi că banii ar fi ajuns la organizația teroristă Hamas, spune vicepreședintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis. Comisia Europeană a declarat marți că o analiză a ajutoarelor sale pentru dezvoltare acordate palestinienilor nu a găsit nicio dovadă potrivit căreia fondurile au ajuns la Hamas și că programul său va continua fără întârziere, notează Reuters.

"Analiza nu a găsit niciun indiciu că banii UE ar fi adus beneficii directe sau indirecte organizației teroriste Hamas", a declarat vicepreședintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că această analiză a fost necesară în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

"Această evaluare a confirmat faptul că măsurile de protecție în vigoare sunt eficiente. În prezent, se lucrează la conceperea viitorului nostru sprijin pentru palestinieni, având în vedere situația în schimbare și încă în evoluție", a declarat aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ajutoarele europenilor nu au ajuns pe mâinile Hamas, anunță Comisia Europeană. Ce se va întâmpla cu programul de sprijinire a civililor din Gaza