Antena Meniu Search
x

Ajutoarele ruseşti au ajuns în Ucraina

Luptele pentru controlul regiunilor Luhansk şi Doneţk par mai dure ca niciodată. Kievul spune că a pus stăpânire pe mare parte din oraşul Luhansk, dar încă trimite în zone întăriri.

Vezi și

 Luptele pentru controlul regiunilor Luhansk şi Doneţk par mai dure ca niciodată. Kievul spune că a pus stăpânire pe mare parte din oraşul Luhansk, dar încă trimite în zone întăriri. Către aceste zone au pornit şi o parte dintre camioanele încărcate cu ajutoare, trimise de Rusia, după şapte zile în care au aşteptat lângă frontieră.

16 camioane cu ajutoarele umanitare au trecut deja graniţa dintre Rusia şi Ucraina, după ce au fost inspectate cu atenţie. Tirurile, încărcate cu două mii de tone de apă, alimente şi mâncare pentru bebeluşi vor ajunge în Luhanks şi Doneţk, fortăreţe ale separatiştilor proruşi.

Spre Luhanks, oficialii de la Kiev au trimis noi soldaţi, să întărească poziţiile ocupate deja de armata ucraineană. De câteva săptămâni, în jurul oraşului se dau lupte grele între separatişti şi soldaţii ucraineni.

Fără apă sau electricitate, localnicii aşteaptă cu groază să se termine conflictul. Îngroziţi sunt şi oamenii din Doneţk. În ultimele săptămâni au loc tot mai multe jafuri în aceste zone, se plâng oamenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ajutoarele ruseşti au ajuns în Ucraina