Antena Meniu Search
x

Video Alegeri în Italia: Coaliția de dreapta, aproape de o victorie decisivă. Semnal de alarmă de la Ursula von der Leyen

Italienii numără zilele până la alegerile legislative de duminică, iar Ursula von der Leyen lansează un semnal de alarmă voalat către partidele de dreapta. Şefa Comisiei Europene a avertizat Italia cu privire la consecinţele pe care le va suporta, dacă se va îndepărta de principiile democratice. Sondajele dau drept câștigătoare o nouă coaliție de dreapta, condusă de lidera partidului Frații Italiei, Giorgia Meloni.

de Redactia Observator

la 23.09.2022, 23:16

Vezi și

Coaliţia de dreapta din Italia rămâne favorită în scrutinul parlamentar anticipat programat duminică în Italia, iar eventuala victorie decisivă ar propulsa-o în funcţia de premier pe Giorgia Meloni, liderul formaţiunii Fraţii Italia.

Aproape 51 de milioane de cetăţeni italieni sunt chemaţi duminică la urne pentru desemnarea membrilor viitorului Parlament.

Alegeri în Italia. Alianța de dreapta, aproape de 50% intenție de vot

Ultimele sondaje de opinie, difuzate acum mai mult de zece zile conform legislaţiei electorale italiene, arătau că alianţa de dreapta era creditată cu 46,9% din intenţiile de vot, iar cea de centru-stânga era la nivelul de 28,6%. Partidul Fraţii Italiei (dreapta), condus de Giorgia Meloni, este pe primul loc în preferinţe, la nivelul de 24,4%, potrivit ultimului sondaj publicat de Institutul YouGov şi citat de SkyTG24. Din coaliţia de dreapta fac parte şi formaţiunea Liga Nordului (12,9%), a lui Matteo Salvini, precum şi partidul de centru-dreapta al fostului premier Silvio Berlusconi, Forza Italia, creditat cu 7,9%.

Partidul Democrat (centru-stânga), al fostului premier Enrico Letta, este creditat cu 22% din intenţiile de vot, transmite Mediafax.

Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem, populistă) are un scor electoral de 12,5% şi ar putea influenţa semnificativ negocierile pentru formarea viitorului guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Alegeri în Italia: Coaliția de dreapta, aproape de o victorie decisivă. Semnal de alarmă de la Ursula von der Leyen