Antena Meniu Search
x

Alertă maximă de poluare în nordul Chinei din cauza smogului. Oamenii se închid în case, iar traficul e aproape imposibil

Autoritățile chineze au emis o alertă maximă de poluare în nordul Chinei din cauza smogului. Vizibilitatea ar putea să scadă dramatic, au avertizat specialiștii, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 22:28

Alertă maximă de poluare în nordul Chinei din cauza smogului - Profimedia

Alertele au fost lansate marți după ce smogul a învăluit marile orașe din nordul Chinei. Populația a fost avertizată că vizibilitatea ar putea scădea la mai puțin de 50 de metri. De aceea, autoritățile au luat unele măsuri care vizează în special traficul aerian, rutier și naval. Totodată, oamenilor li s-a cerut să rămână în case.

Poluare extremă în China

Smogul care a cuprins nordul țării este provocat de temperaturile ridicate. Acestea se apropie de 30 de grade Celsius în unele zone. Poluarea excesivă provocată de activități industriale, transporturi și incendii de vegetație a dus la agravarea situației, relatează Mediafax.

Smogul s-ar putea disipa începând de joi seară, au precizat meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Alertă maximă de poluare în nordul Chinei din cauza smogului. Oamenii se închid în case, iar traficul e aproape imposibil