Antena Meniu Search
x

Alexei Navalnîi și-a revenit "mai mult sau mai puțin" după greva foamei

Alexei Navalnîi, cel mai vehement critic al președintelui rus Vladimir Putin, și-a revenit “maim ult sau mai puțin”, după greva foamei, a anunțat șeful Serviciului penitenciar federal al Rusiei. Disidentul are posibilitatea de a vorbi cu soția sa.

de Redactia Observator

la 20.05.2021, 13:00

Alexei Navalnîi, în boxa condamnaților
Alexei Navalnîi, în boxa condamnaților - Profimedia Images

“Pot spune că și-a revenit, mai mult sau mai puțin. Alexei Navalnîi cântărește 82 de kilograme, mănâncă normal și are posibilitatea de a comunica cu soția sa”, a declarat, joi, Aleksandr Kalaşnikov

Navalnîi a fost încarcerat după ce a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, într-un caz de fraudă fiscală datând din 2014, denunţat larg drept o condamnare politică.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu un Noviciok

Principalul critic al Kremlinului a supravieţuit în vară unei otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, creat de către armata sovietică.

Pe acelaşi subiect

Opozantul îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin şi serviciile ruse de informaţii FSB de faptul că au vrut să-l ”elimine”, acuzaţii dezminţite de puterea rusă, care refuză să ancheteze cu privire la tentativa asasinării acestuia.

La revenirea sa în Rusia, după cinci luni de convalescenţă în Germania, Navalnîi a fost arestat, la sosirea pe un aeroport, la Moscova, iar apoi a fost judecat rapid şi trimis la închisoare din cauza încălcării unui control judiciar în cazul de fraudă din 2014.

Navalnîi s-a specializat în anchete de corupţie vizându-l pe Putin şi anturajul acestuia. El are milioane de abonaţi pe reţele de socializare.

Trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, iar capitale occidentale au îndemnat Rusia să prezinte explicaţii şi să ancheteze. Moscova a respins toate acuzaţiile.

Navalnîi a fost încarcerat în februarie într-o colonie penitenciară, într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Alexei Navalnîi și-a revenit "mai mult sau mai puțin" după greva foamei