Antena Meniu Search
x

Alexei Navalnîi va fi înmormântat, vineri, la Moscova. Ruşii, chemaţi să-şi ia adio

Funeraliile liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova, a anunţat miercuri, pe platforma X, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîş, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 12:36

Alexei Navalnîi va fi înmormântat vineri, la Moscova
Alexei Navalnîi va fi înmormântat vineri, la Moscova - Getty Images

Alexei Navalnîi va fi îngropat la cimitirul Borisov, după o ceremonie de adio în cartierul Marino. Marți, purtătoarea de cuvânt a liderului opoziției a declarat că echipa sa a întâmpinat obstacole în calea organizării funeraliilor omului politic pentru ca susţinătorii acestuia să-şi ia rămas bun de la el la Moscova.

Tot marţi, avocatul lui Aleksei Navalnîi, Vasili Dubkov, care a însoţit-o pe mama opozantului defunct, Liudmila Navlnaia, săptămâna trecută, în timp ce aceasta cerea autorităţilor să-i predea trupul neînsufleţit al fiului său, a fost reţinut pentru scurt timp la Moscova, pentru tulburarea ordinii publice.

Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi, pe care rudele acestuia le cereau de peste o săptămână, după moartea acestuia în închisoare la 16 februarie, au fost predate mamei acestuia abia sâmbătă, 24 februarie. Femeia acuzase autorităţile că o şantajează pentru ca înmormântarea să fie secretă şi fără public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Alexei Navalnîi va fi înmormântat, vineri, la Moscova. Ruşii, chemaţi să-şi ia adio