Al-Qaida îl ameninţă pe preşedintele Emmanuel Macron, care apără dreptul de a-l caricaturiza pe profetul Mahomed

De Iulia Iancu.
Publicat: 03.11.2020, 11:05.
Actualizat: 03.11.2020, 12:33

Gruparea jihadistă Al-Qaida, în Magrebul Islamic, ameninţă să se răzbune pe preşedintele francez Emmanuel Macron care, în recentele declaraţii de presă, a subliniat că Franţa, în numele libertăţii de exprimare, nu va renunţa la caricaturi, fie ele şi ale profetului Mahomed, declanşând un val de critici în lumea musulmană, manifestaţii şi un apel la boicotarea produselor franţuzeşti. 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, fotografiat la Palatul Élysée

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, fotografiat la Palatul Élysée

Facebook

Gruparea Al-Qaida îndeamnă la răzbunare, după ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a apărat libertatea de exprimare a cetăţenilor francezi, în timpul omagiului naţional adus profesorului francez Samuel Paty, decapitat la 16 octombrie într-un atentat islamist, potrivit News.ro.

”Boicotarea este o datorie, dar nu este de ajuns”, subliniază gruparea teroristă, care-l prezintă drept un ”martir” pe tânărul rus de origine cecenă radicalizat care l-a ucis pe Samuel Paty.

De asemenea, zeci de mii de persoane au manifestat în ultimele zile împotriva Franţei în mai multe ţări musulmane, inclusiv peste 50.000 de oameni, luni, în Bangladesh, unde unii protestatari au ars efigii ale lui Macron şi steaguri franceze.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.