Antena Meniu Search
x

America se pregătește de o zi de foc. Donald Trump va merge la tribunal pentru a afla ce acuzații i se aduc în cazul alegerilor din 2020

Problemele legale se adună pentru Donald Trump înainte de alegerile prezidenţiale din 2024. Miliardarul a fost pus sub acuzare şi pentru încercarea de a anula rezultatul votului de acum trei ani. Fostul preşedinte a făcut din acuzaţiile care i se aduc un punct central al platformei sale de campanie, prezentându-se drept ţinta sistemului judiciar părtinitor.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 22:07

Vezi și

Procurorii au formulat patru capete de acuzare împotriva fostului preşedinte. Ei susţin că, timp de două luni, după votul oamenilor, Trump şi aliaţii lui au pus la cale schemă după schemă pentru a se agăţa de putere. Martori falşi, acuzaţii fără bază şi presiuni pe oameni aflaţi în funcţii publice, Trump nu s-ar fi dat în lături de la nimic. Totul a culminat cu atacul asupra Capitoliului.

Jack Smith, procuror: "Atacul fost alimentat de minciuni. Minciuni ale inculpatului, care au vizat obstrucționarea unei funcții de bază a guvernului SUA, procesul de colectare, numărare și certificare a rezultatelor alegerilor prezidențiale."

Joi, Trump va merge la tribunal pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. Judecătoarea din acest caz a prezidat şi alte cazuri ale persoanelor implicate în revolta de la 6 ianuarie 2021. 

Eric Tucker, reporter Associated Press: "Ea este cunoscută pentru că a fost foarte dură cu acești inculpați și crede că 6 ianuarie a fost o zi rușinoasă în democrația americană. Nu este judecătorul cel mai favorabil (pentru Trump - n.red.)."

Pe acelaşi subiect

În faţa tribunalului unde are loc audierea au apărut bariere de plastic. 

Patrick Labat, şerif: "Au fost multe amenințări. Au venit prin e-mail, prin mesaje text, prin apeluri telefonice personale."

Trump a mai fost pus sub acuzare pentru că a luat acasă dosare secrete, după plecarea de la Casa Albă, şi pentru falsificarea documentelor de afaceri. Potrivit Constituţiei, el poate fi preşedinte chiar şi dacă este condamnat. De altfel, colegii de partid au sărit în sprijinul lui şi au acuzat o conspiraţie a democraţilor. În schimb, vicepreşedintele din mandatul Trump, Mike Pence, a spus că miliardarul nu trebui să intre în luptă la prezidenţiale. În timp ce procurorii îl puneau sub acuzare pe fostul rival, Joe Biden se relaxa cu soţia. Cei doi au vizionat filmul Oppenheimer şi apoi s-au plimbat pe plajă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » America se pregătește de o zi de foc. Donald Trump va merge la tribunal pentru a afla ce acuzații i se aduc în cazul alegerilor din 2020