Antena Meniu Search
x

Cetățenii americani, primii pasageri evacuați de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia

Creşte disperarea pe nava de croazieră unde un român a fost diagnosticat cu coronavirus, iar alţi 16 sunt încă blocaţi ca într-o închisoare! Peste noapte, alte 99 de persoane au luat virusul mortal.

de Redactia Observator

la 17.02.2020, 22:04

Vezi și
  • Americanii de pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, au fost evacuaţi
  • Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus creşte vertiginos

Creşte disperarea pe nava de croazieră unde un român a fost diagnosticat cu coronavirus, iar alţi 16 sunt încă blocaţi ca într-o închisoare! Peste noapte, alte 99 de persoane au luat virusul mortal. Singurii pentru care coşmarul s-a încheiat sunt cetăţenii americani, salvaţi cu avionul de pe vas şi trimişi acasă. Pentru români, agonia se prelungeşte încă două zile. 

"În regulă, acesta este momentul. Urmează să ieşim în lumea mare. Deci trebuie să îmi pun masca şi să o iau din loc. Acum plecăm!"

Pentru americanii de pe Diamond Princess este sfârşitul calvarului. La bordul a două avioane trimise de guvernul american, 350 de oameni au lăsat în urmă coşmarul în care au fost captivi de pe 3 februarie. Cu 454 de cazuri confirmate la bord, nava de croazieră devenise cel mai mare focar de coronavirus din afara Chinei. 

"Suntem epuizaţi, dar suntem în avion şi este un sentiment plăcut. Este deranjant, însă, că trebuie să purtăm aceste măşti". 

Doar cei care nu au manifestat niciun simptom până la ora plecării au fost primiţi la bord. 

Însă cinci ore mai târziu, cele mai negre temeri s-au adeverit: 14 oameni au început să se simtă rău în autocarele care îi duceau spre Tokyo şi testele au dovedit că au coronavirus. Există riscul să-l fi răspândit deja. 

Şi la bordul navei, noi infectări sunt raportate zilnic. 454 în total, 99 doar în ultimele ore. Restul de 3 mii de oameni de pe vas, printre care şi 16 români, speră ca visul urât să se încheie miercuri. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un român infectat pe navă se află şi acum în spital. 

În China, unde a izbucnit epidemia, coşmarul pare fără sfârşit. O singură persoană din fiecare familie poate ieşi din casă la fiecare trei zile. Iar circulaţia maşinilor a fost interzisă pe termen nedeterminat. 

De frica virusului, oamenii îşi dezinfectează şi banii. Mai dramatic este însă că epidemia a despărţit familii. 

O filmare înduioşătoare suprinde o fetiţă care îi dansează mamei bolnave, la câţiva metri de spitalul în care aceasta este internată. 

Presa internaţională titrează şi că preşedintele Xi Jinping ar fi ştiut de la începutul lui ianuarie despre existenţa virusului, dar a aşteptat două săptămâni înainte să ia măsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cetățenii americani, primii pasageri evacuați de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia