Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Americanii au luat-o razna", comentează Medvedev, după incidentul de deasupra Mării Negre

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat vineri că americanii ''au luat-o razna'' şi a cerut să nu existe milă faţă de ei, comentând în acest fel incidentul de marţi cu o dronă americană MQ-9 şi două avioane de luptă ruseşti de tip Su-27 deasupra Mării Negre, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.03.2023 , 11:05

"Americanii au luat-o razna", comentează Medvedev, după incidentul de deasupra Mării Negre
"Americanii au luat-o razna", comentează Medvedev, după incidentul de deasupra Mării Negre - Shutterstock

''În general, vorbind pe înţelesul tuturor, americanii au luat-o complet razna. Şi a avea milă de ei nu este corect'', a scris Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei.

Totodată, Medvedev a apreciat că, ''bineînţeles, sunt necesare contactele între militarii'' din Rusia şi SUA. ''Mai ales pe fondul declaraţiilor nenorociţilor ăstora de americani precum senatorul (republican Lindsey) Graham care a spus că trebuie doborâte avioane ruse. Apropo, uneori acest tip de oameni suferă accidente aviatice'', a avertizat Medvedev, care şi-a încheiat textul cu un emoticon reprezentând o cruce.

Fostul preşedinte rus a mai declarat că Codul de Navigaţie Aeriană al Rusiei permite guvernului să stabilească zonele de interdicţie de zbor sau de restricţii aeriene.

Articolul continuă după reclamă

Tensiuni SUA - Rusia pe fondul incidentului aviatic din Marea Neagră

''Dronele trebuie să respecte aceste reguli, mai ales în perioade de acţiuni militare, după cum o ştiu utilizatorii spaţiului aerian. Cu atât mai mult cu cât momentul intrării unui avion sau al unei drone în apele teritoriale este dificil de precizat'', a insistat el.

SUA au acuzat că unul din cele două avioane de vânătoare ruse Su-27 care a escortat drona americană a lovit elicea MQ-9, aceasta prăbuşindu-se în apele internaţionale ale Mării Negre. În schimb, Ministerul Apărării din Rusia a negat orice fel de contact între avioanele ruse şi drona americană, susţinând că drona a făcut o manevră bruscă şi s-a prăbuşit în mare după ce a pierdut altitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că legea care permite uciderea urşilor agresivi va rezolva problema atacurilor tot mai dese?
Observator » Stiri externe » "Americanii au luat-o razna", comentează Medvedev, după incidentul de deasupra Mării Negre