Antena Meniu Search
x

Americanii trec graniţa pentru un plin de benzină. Decizia luată de guvernul mexican

Mexicul, care a subvenționat benzina pentru a atenua creșterea prețurilor, a declarat sâmbătă că această politică nu se va aplica în această săptămână în regiunea de graniță a SUA, invocând penuria de carburanți, pe măsură ce tot mai mulți americani trec granița pentru a face plinul, scrie Reuters, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 03.04.2022, 11:56

Americanii trec graniţa pentru un plin de benzină. Decizia luată de guvernul mexican
- Profimedia

Suspendarea subvenției în perioada 2-8 aprilie acoperă orașele din statele de frontieră Tamaulipas, Nuevo Leon, Coahuila, Chihuahua, Sonora și Baja California, inclusiv Tijuana, unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei din lume. Ministerul de Finanțe din Mexic a declarat într-un comunicat că există o penurie de benzină în zonă "dintr-un dezechilibru între cerere și ofertă". "În Statele Unite, prețul benzinei este mai mare decât în Mexic, iar cetățenii acestei țări trec granița pentru a-și face provizii", a precizat Ministerul de Finanțe.

În condițiile în care prețurile carburanților au crescut după ce Rusia a invadat Ucraina, tot mai mulți locuitori din Statele Unite trec granița în Mexic în căutarea unor prețuri mai mici la benzină. Subvenția din Mexic a fost susținută de guvernul președintelui Andres Manuel Lopez Obrador, care a promis de mult timp să îi protejeze pe consumatori de creșterile puternice ale prețurilor la pompă. Într-un interviu acordat vineri agenției Reuters, ministrul adjunct de finanțe, Gabriel Yorio, a declarat că Mexicul intenționează să folosească veniturile suplimentare obținute din creșterea prețurilor petrolului pentru a subvenționa prețurile interne la benzină și motorină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Americanii trec graniţa pentru un plin de benzină. Decizia luată de guvernul mexican