Antena Meniu Search
x

Americanul supranumit "eroul orfanilor romani" a fost ucis

Americanul supranumit "eroul orfanilor romani" a fost ucis, intr-un incident violent. John Upton, in varsta de 56 de ani, a fost impuscat de un vecin cu care avea o disputa.

Vezi și

In anii 90, o echipa a televiziunii americane ABC l-a urmat pe John Upton in Romania, intr-un orfelinat din Sighetu Marmatiei. Imaginile au aratat Occidentului scene desprinse parca din documentarele despre lagare de concentrare. Copii infometati, goi, inghesuiti in incaperi mizerabile si tratati ca animalele.

Americanul era angajat in campanii umanitare. Si s-a zbatut pentru ca orfanii romani sa o duca mai bine. “Am vazut-o pe Elena, am vazut cum se deplasa. Si am fost coplesit de sentimentul ca trebuie sa fac ceva ca sa o ajut”, spunea Upton.

In multe cazuri, John s-a simtit neputincios. “Mama ei a vrut sa-i dau bani ca sa scot acest copil din tara! I-am cautat mama timp de doi ani! Simt ca pierd acest copil”, mai explica acesta.

In alte cazuri, a reusit. Copiii pe care i-a luat cu el in America au fost adoptati de familii de-acolo. “Nu sunt o agentie de adoptii! Nu sunt o agentie de plasament, nu sunt asistent social, nu sunt expert! Tot ceea ce stiu e ca oamenii ma suna tot timpul si imi spun: "Johnny, daca poti sa-mi aduci un copil de 10 ani, care are handicap, il voi lua la mine acasa”, explica americanul.

La mai bine de 20 de ani, a sfarsit intr-un incident pornit de la o cearta banala. Un vecin l-a impuscat, deranjat de faptul ca John a taiat niste copaci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Americanul supranumit "eroul orfanilor romani" a fost ucis