Antena Meniu Search
x

Analiză NYT: Canicula care a lovit SUA în iunie ar fi cauzat 600 de decese, de 3 ori mai mult decât estimarea oficială

O analiză publicată de New York Times arată că în timpul valului de caniculă care a lovit statele americane Oregon și Washington la sfârșitul lunii iunie, într-o săptămână au fost înregistrate cu 600 decese mai mult decât în mod tipic. Numărul este de trei ori mai mare decât estimările oficiale ale celor două state cu privire la decesele cauzate de caniculă. 

de Redactia Observator

la 12.08.2021, 15:15

Analiză NYT: Canicula care a lovit SUA în iunie ar fi cauzat 600 de decese, de 3 ori mai mult decât estimarea oficială
Semn de avertizare de discomfort termic în Parcul Național Valea Morții din California - Profimedia

Analiza New York Times, bazată pe datele de mortalitate raportate către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de către cele două state, acoperă toate cauzele de deces, inclusiv Covid-19. Calculele agenției de sănătate publică indică faptul că doar 60 de decese din regiune au fost legate de coronavirus în acea săptămână.

Analiza ar estima că adevăratul bilanț al valului de căldură, care a afectat statele și provinciile din nord-vestul Pacificului, ar putea fi mult mai mare decât s-a raportat anterior. În această săptămână, regiunea se pregătește din nou de căldură extremă.

”Este în concordanță cu foarte multe cunoștințe care arată că zilele de căldură extremă sunt periculoase și pot duce la exces de decese”, a declarat Greg Wellenius, profesor în sănătatea mediului la Universitatea din Boston, care a studiat mortalitatea legată de căldură.

Evaluarea a ceea ce se numește „exces de decese”, adică numărul de decese peste ceea ce ar fi fost tipic pentru o anumită perioadă de timp, pe baza ratelor de mortalitate din anii precedenți - poate oferi o imagine mai completă a efectelor căldurii extreme decât numărul de decese cauzate de căldură, anunțat oficial. Aceste numere se concentrează pe cauza declarată a decesului, de exemplu, accident vascular cerebral cauzat de caniculă. Dar poate să nu includă și alte decese care ar fi putut fi legate de caniculă.

„Când este foarte cald afară, decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale cresc cu siguranță”, e explicat Kate Weinberger, epidemiolog la Universitatea din Columbia Britanică, „dar cresc și decesele provenite din tot felul de alte afecțiuni”, inclusiv din cauza bolilor cardiovasculare și respiratorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Analiză NYT: Canicula care a lovit SUA în iunie ar fi cauzat 600 de decese, de 3 ori mai mult decât estimarea oficială