Antena Meniu Search
x

Analize obligatorii pentru străinii care intră în Rusia. Oamenilor li se vor lua inclusiv amprentele

Rusia introduce, începând de miercuri, noi reguli la intrarea în ţară. Străinii trebuie să efectueze o examinare medicală obligatorie. De asemenea, li se vor lua amprentele, relatează DPA.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 15:32

- Profimedia (scop ilustrativ)

Potrivit noii legislaţii, examenele medicale elaborate sunt obligatorii din trei în trei luni, începând de anul viitor, şi includ analize sanguine, radiografii şi tomografii computerizate în unele cazuri. Ministerul rus de Externe a anunţat că va cere ”condiţii favorabile” pentru jurnaliştii străini şi familiile acestora, relatează news.ro.

Camera de Comerţ Germano-Rusă (AHK) a avertizat cu privire la consecinţe economice în cazul implementării acestor reglementări. În cazul în care sunt vizaţi oameni de afaceri, există riscul ca ”manageri importanţi pentru Rusia să ocolească acestă ţară la scară mare”, a avertizat AHK. În luna decembrie, Camera a îndemnat Guvernul rus, într-o scrisoare, să slăbească aceste reglementări.

Noi condiţii de intrare în Rusia pentru străini

Conform noilor măsuri, este obligatorie testarea străinilor pentru tuberculoză, sifilis şi HIV. Potrvit AHK, rezultatele analizelor urmează să fie trimise autorităţilor ruse în domenul imigraţiei, iar luarea amprentelor este obligatorie. Oricine refuză să se supună acestor reglementări riscă să îşi piardă permisul de muncă.

Măsurile se aplică tuturor străinilor şi membrilor familiilor acestora, inclusiv copiilor în vârstă de peste şase ani. Autorităţile ruse subliniază că noua procedură este o măsură în domeniul Sănătăţii. Totuşi, există şi voci care contestă legea. Protecţia datelor personale ridică probleme în Rusia, unde cantităţi mari de date personale sunt divulgate public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Analize obligatorii pentru străinii care intră în Rusia. Oamenilor li se vor lua inclusiv amprentele