Antena Meniu Search
x

Viteza prea mica, motivul accidentului aviatic din San Francisco

Avionul care a luat foc pe pista aeroportului din San Francisco ar fi ratat aterizarea din cauza vitezei prea mici. Anchetatorii au gasit cutia neagra si au trimis-o la un laborator specializat. Aproape 300 de oameni asteapta sa afle din vina cui au trecut pe langa moarte.

Vezi și

Momentele de groaza in care avionul s-a lovit de sol si aproape s-a rupt in doua au fost surprinse din intamplare de un trecator.

Martorii catastrofei de la San Francisco spun ca pilotul a aterizat cu o viteza mult prea mica, iar coada avionului a atins solul, apoi s-a rupt.

Aeronava a alunecat cateva sute de metri pe pista, lasand in urma bucati din fuselaj. Dupa accident, un nor de fum si praf a acoperit epava.

Conform datelor inregistrate de cutia neagra, pilotul avionului a cerut permisiunea sa anuleze manevra de aterizare cu cateva momente inainte de impact. Cel mai probabil pentru ca aeronava avea o viteza prea mica.

“Unul dintre membrii echipajului a cerut cresterea vitezei cu sapte secunde inainte de impact”, a declarat unul dintre anchetatori. Dar a fost prea tarziu. Pilotii n-au mai putut ridica avionul.

Multi pasageri nu au mai aoteptat sosirea salvatorilor. Au sarit din avion si au luat-o la fuga pe pista. Unii s-au indreptat spre ocean, in speranta ca vor fi la adapost de incendiu. Pompierii au stins flacarile, iar autobuze speciale i-au transportat pe pasageri departe de epava avionului. 182 de oameni au suferit contuzii, fracturi sau arsuri, iar noua spitale din San Francisco i-au preluat pe pasagerii grav raniti.

O femeie si o adolescenta de 16 ani nu au mai putut fi salvate. Erau deja moarte cand echipajele de interventie le-au gasit pe pista.

La bordul avionului se aflau 16 membri ai echipajului si 291 pasageri, cetateni americani, sud-coreeni si chinezi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Viteza prea mica, motivul accidentului aviatic din San Francisco