Antena Meniu Search
x

Video Angela Merkel răspunde deschis, pentru prima oară, la întrebarea pe care a ocolit-o ani de zile: "Da, sunt feministă!”

După ani întregi în care a ocolit subiectul, Angela Merkel adoptă o poziţie fermă cu privire la problema egalităţii de gen. Cancelarul german se consideră ”feministă”, după cum a afirmat în cadrul unui eveniment din Düsseldorf, unde a participat alături de Chimamanda Ngozi Adichie, scriitoare nigeriană şi simbol al mişcării feministe.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 14:56

Angela Merkel (stânga) şi Chimamanda Ngozi Adichie (dreapta)
Angela Merkel (stânga) şi Chimamanda Ngozi Adichie (dreapta) - Profimedia

”În esenţă, (n.r. feminismul constă) în a admite că bărbaţii şi femile sunt egali, în sensul participării la viaţa socială şi la întreaga viaţă, în general. Iar în acest sens, pot spune: Da, sunt feministă!”, a declarat, miercuri, Angela Merkel. Cuvintele cancelarului german au fost mult mai curajoase decât cele rostite în 2017, la summitul Women20 care a avut loc în Berlin. Atunci, când a fost întrebată dacă este sau nu feministă, Merkel a oferit un răspuns evaziv. "Am fost ceva mai timidă când am spus asta", a comentat ea declaraţiile din 2017, precizând că acum nu se mai fereşte să spună lucrurilor pe nume. "Ar trebui să fim feminişti cu toţii", a mai spus Merkel, în aplauzele celor din jur. 

Este prima oară când Angela Merkel, care urmează să plece de la putere, după 16 ani, este atât de deschisă în privinţa aceastei probleme. ”Trebuie să admit că ceva s-a schimbat, cel puţin în Germania. Acum 20 de ani nu aş fi remarcat dacă la o masă de discuţii ar fi participat numai bărbaţi. În prezent, cred că acest lucru ar fi inacceptabil. Ar lipsi ceva”, apreciază ea, salutând evoluţia societăţii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel răspunde deschis, pentru prima oară, la întrebarea pe care a ocolit-o ani de zile: "Da, sunt feministă!”