Antena Meniu Search
x

Aniversare tristă: 7 ani de la dispariția micuței Madeleine McCann. Investigațiile continuă

Au trecut deja șapte ani dureroși pentru familia micuței Madeleine McCann, dispărută din camera de hotel în timp ce se afla în vacanță cu familia în Portugalia.

Au trecut deja șapte ani dureroși pentru familia micuței Madeleine McCann, dispărută din camera de hotel în timp ce se afla în vacanță cu familia în Portugalia.

Fetița în vârstă atunci de 3 ani a dispărut din pătuțul situat într-un apartament în Praia da Luz, un resort turistic din regiunea portugheză Algarve. Copila fusese trimisă la culcare în jurul orei 20:30, împreună cu cei doi frățiori mai mici, iar părinții cinau cu un grup de prieteni la nici 50 de metri depărtare de locul în care erau copiii.

Dispariția fetei a fost constatată în jurul orei 22:00. Inițial poliția a crezut ipoteza unei răpiri, după care, din cauza unor probe ADN prelevate de la fața locului, i-a considerat pe părinți suspecți. Ei au fost achitați de suspiciuni un an mai târziu.

De atunci poliția portugheză a aflat de un șir de atacuri sexuale care a avut loc în aceeași localitate asupra unor fetițe de naționalitate britanică aflate în vacanță cu părinții, copii cu vârsta între 6 și 12 ani. Este vorba de cel puțin 18 cazuri asemănătoare, în care atacurile au avut loc între 2005 - 2010.

Recompensa de 20.000 de lire pentru identificarea răpitorilor lui Madeline este încă valabilă. Cazul, deși încă deschis, stagnează. Scotland Yard crede că suspectul principal este deja decedat. Euclides Monteiro, originar din Republica Capului Verde, a intrat in vizorul poliției deoarece își desfășura activitatea în apropierea caselor de vacanță folosite de turiștii care au reclamat agresiuni sexuale asupra copiilor lor. Aceștia au descris agresorul ca mirosind puternic a tutun și vorbind engleza cu acent străin.

Monteiro lucrase ca angajat al Ocean Complex în Praia da Luz, resortul turistic unde era cazată familia McCann.

Ancheta tergiversează în continuare din cauza lipsei de cooperare între poliția portugheză și Scotland Yard.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Aniversare tristă: 7 ani de la dispariția micuței Madeleine McCann. Investigațiile continuă