Antena Meniu Search
x

Ultimele imagini cu Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso în 2015

Anunţ dramatic pentru familia lui Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso în 2015 de o grupare teroristă afiliată Al-Qaida.

Vezi și

Anunţ dramatic pentru familia românului răpit în Burkina Faso în 2015 de o grupare teroristă afiliată Al-Qaida. Într-o înregistrare dată publicităţii de organizaţia din vestul Africii, un reprezentant al acesteia anunţă că nu va mai transmite filmări cu cei cinci ostatici pe care îi deţine, printre care se află şi românul Iulian Gherguţ. Presa internaţională scrie că anunţul a fost făcut pentru a creşte presiunea asupra guvernelor, în demersul de negociere pentru eliberarea celor cinci.

Răpit în 2015 în Burkina Faso, Iulian Gherguţ apare doar pentru câteva secunde în imaginile publicate de jihadişti. În înregistrare starea sa de sănătate pare bună. Acestea însă ar putea fi şi ultimele imagini care vor fi transmise cu cetăţeanul român.

În mesajul video, un membru al grupării Jamat Nusrat al Islam wal Muslimin, cu chipul acoperit, transmite că organizaţia teroristă nu va mai comunica despre soarta celor cinci ostatici proveniţi din România, Franţa, Elveţia, Columbia şi Australia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Teroriştii susţin că de vină pentru blocajul actual este guvernul de la Paris, care amână discuţiile pentru eliberarea prizonierilor. Gruparea acuză şi autorităţile din ţările din care provin ostaticii că nu s-au implicat suficient în negocieri şi cer rudelor să insiste pentru continuarea tratativelor.

Iulian Gherguţ a fost răpit pe 4 aprilie 2015, în timp ce lucra ca agent de pază la o mină din nordul statului Burkina Faso. Mina respectivă îi aparţine tot unui român, Frank Timiş. Gherguţ a apărut până acum în trei înregistrări video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ultimele imagini cu Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso în 2015