Antena Meniu Search
x

Anunţul preşedintelui Chinei, după prima discuţie avută cu Joe Biden: "O confruntare între SUA şi China ar fi dezastruoasă"

Xi Jinping, preşedintele Chinei, a făcut un anunţ extrem de important, după prima discuţie telefonică pe care a purtat-o cu Joe Biden, noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

de Redactia Observator

la 11.02.2021, 17:02

Preşedintele Chinei a prezentat mai multe nemulţumiri în legătură cu politica Statelor Unite ale Americii
Preşedintele Chinei speră ca între ţara pe care o conduce şi Statele Unite ale Americii să nu apară o adevărată confruntare - Hepta
  • Preşedintele Chinei mizează pe dialogul dintre China şi Statele Unite ale Americii.
  • Preşedintele Chinei şi cel al Statelor Unite ale Americii şi-au prezentat nemulţumirile.

Preşedintele Chinei a precizat, printre altele, că este deosebit de important ca reprezentanţii celor două state să găsească soluţii pentru ca între SUA şi China să nu existe o confruntare.

Conform News.ro, Xi Jinping i-ar fi transmis lui Joe Biden că este important ca cele două state să găsească mecanisme de dialog care să le permită celor două ţări să se înţeleagă şi să evite neînţelegerile.

Sursa amintită precizează că cei doi şefi de stat au profitat de ocazie pentru a enunţa mai multe nemulţumiri.

Problema drepturilor omului, motiv de dispută între preşedintele SUA şi China

Pe de o parte, Joe Biden i-ar fi transmis omologului său că va fi mult mai tranşant în ceea ce priveşte problema drepturilor omului şi că îşi face griji în legătură cu situaţia din Hong Kong şi cu soarta minorităţii musulmane uigure.

De cealaltă parte, preşedintele Chinei i-a transmis lui Joe Biden că "Statele Unite ale Americii trebuie să fie mai prudente în probleme ce privesc suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei. O confruntare între SUA şi China ar fi dezastruoasă".

Un alt punct de dispută dintre cei doi preşedinţi a fost situaţia economică. Joe Biden şi-a manifestat intenţia de a menţine taxele vamale impuse de predecesorul său, Donald Trump, pentru produsele care provin din China.

Totuşi, Biden a lăsat să se înţeleagă că aceste taxe vamale ar putea fi diminuate sau chiar eliminate, însă doar după o reevaluare a situaţiei la nivel global.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Anunţul preşedintelui Chinei, după prima discuţie avută cu Joe Biden: "O confruntare între SUA şi China ar fi dezastruoasă"