Antena Meniu Search
x

Apariție bizară în Antarctica! Un iceberg neobișnuit s-a desprins recent din calota glaciară

Un bloc gigant de gheață, numit iceberg tabular, a fost fotografiat recent în estul Peninsulei Antarctice, aproape de calotă glaciară Larsen C, o formațiune masivă, de peste 78.000 de kilometri pătrați. Forma acestuia a atras atenția oamenilor de de știință de la NASA, care au publicat fotografiile pe contul de Twitter.

Un bloc imens de gheață, numit iceberg tabular, a fost fotografiat recent în estul Peninsulei Antarctice, aproape de calotă glaciară Larsen C, o formațiune masivă, de peste 78.000 de kilometri pătrați. Forma acestuia a atras atenția oamenilor de știință de la NASA, care au publicat fotografiile pe contul de Twitter.

Iceberg-ul bizar are aproximativ 1.6 kilometri în lățime și plutește în derivă în Oceanul Antarctic. Deși forma acestuia pare cu totul neobișnuită, cercetătorii susțin că ea o dovadă faptului că formațiunea de gheață s-a desprins recent de calota glaciară. 

Fotografiile au fost realizat în timpul celui mai mare zbor efectuat deasupra Antarcticii, într-un efort de a monitoriza grosimea calotei de la polul sud, în contextul fenomenului de încălzire globală. 

"Aceste zboruri ne vor oferi anual un instrument de a urmări schmbările rapide ale calotei glaciare din Groenlanda și Antarctica", au precizat oamenii de știință de la NASA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Apariție bizară în Antarctica! Un iceberg neobișnuit s-a desprins recent din calota glaciară