Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aproape 200 de refugiaţi sirieni au fost întâmpinați de premier, chiar pe aeroportul din Canada

Aproape 200 de refugiaţi sirieni sosiţi în Canada în cadrul programului de relocare au avut parte de o primire memorabilă. Noul premier canadian i-a întâmpinat la aeroport.

de Redactia Observator

la 11.12.2015 , 13:39

 Aproape 200 de refugiaţi sirieni sosiţi în Canada în cadrul programului de relocare au avut parte de o primire memorabilă. Noul premier canadian i-a întâmpinat la aeroport. Le-a urat personal bun venit. Şi le-a spus că toţi sunt, încă de la primii paşi pe teritoriul ţării, cetăţeni cu drepturi depline.

163 de imigranţi sirieni încep o nouă viaţă în Canada. Oamenii au ajuns pe aeroportul din Toronto cu o aeronavă militară care i-a adus din capitala Libanului. Premierul Justin Trudeau i-a întâmpinat şi a stat de vorbă cu ei. A fost prietenos, cald şi uman. Pe una dintre copilele refugiaţilor a ajutat-o chiar să se îmbrace.

Înainte de sosirea aeronavei, Trudeau a promis, într-o conferinţă de presă, că refugiaţii vor avea parte de tot ajutorul necesar acomodării şi integrării în societate.

Vezi și

În seara asta, ei coboară din avion ca refugiaţi, dar părăsesc acest terminal în calitate de cetăţeni ai Canadei, cu numere de asigurare socială, cu carduri de sănătate şi cu oportunitatea de a deveni întru totul canadieni.

O altă aeronavă cu refugiaţi urmează să ajungă sambata la Montreal. Autorităţile canadiene spun că până la sfârşitul acestui an vor primi zece mii de imigranţi. Alţi aproximativ 15 de refugiaţi vor primi azil în Canada până la sfârşitul lunii februarie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Aproape 200 de refugiaţi sirieni au fost întâmpinați de premier, chiar pe aeroportul din Canada