Antena Meniu Search
x

Arabia Saudită avertizează că un atac al Iranului e iminent. Armata SUA, în alertă maximă: "Nu vom ezita să acţionăm"

Statele Unite sunt preocupate de ameninţări ale Iranului la adresa Arabiei Saudite şi nu vor ezita să riposteze dacă va fi necesar, a comunicat marţi seară Preşedinţia de la Washington, conform agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 11:07

Arabia Saudită avertizează că un atac al Iranului e iminent. Armata SUA, în alertă maximă: "Nu vom ezita să acţionăm"
- Profimedia

"Suntem preocupaţi de situaţia ameninţărilor şi menţinem contactele constante, pe canale militare şi ale serviciilor de informaţii, cu saudiţii. Nu vom ezita să acţionăm pentru apărarea intereselor noastre şi ale partenerilor din regiune", a declarat un oficial din cadrul Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. Declaraţiile intervin după ce surse citate de publicaţia The Wall Street Journal au afirmat că Arabia Saudită le-a prezentat Statelor Unite informaţii despre un presupus atac iminent al Iranului.

Teheranul susţine că protestele din Iran sunt organizate de servicii secrete străine

Informaţiile intervin în contextul în care un oficial de la Teheran afirma acum două săptămâni că Iranul ar trebui să normalizeze relaţiile cu Arabia Saudită. "Suntem vecini cu Arabia Saudită şi trebuie să coexistăm. Ambasadele celor două ţări trebuie redeschise, pentru a ne rezolva problemele într-un mod mai bun", a declarat pe 19 octombrie Ali Akbar Velayati, consilier al liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

În Iran au avut loc în ultimele săptămâni proteste violente izbucnite după moartea unei tinere în custodia poliţiei. Teheranul susţine că protestele sunt organizate de servicii secrete străine. Statele Unite acuză Iranul că a oferit Rusiei drone militare, folosite de armata rusă în Ucraina. Iranul neagă acuzaţiile. Pe de altă parte, în ultimele săptămâni, Administraţia Joseph Biden a avut tensiuni şi cu Arabia Saudită, după decizia grupului OPEC+ de a reduce volumul producţiei de petrol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Arabia Saudită avertizează că un atac al Iranului e iminent. Armata SUA, în alertă maximă: "Nu vom ezita să acţionăm"