Antena Meniu Search
x

Aretha Franklin, regina muzicii soul, condusă pe ultimul drum într-o ceremonie fastuoasă

A fost ultimul drum pentru regina muzicii soul Aretha Franklin. Ceremonia funerară impresionantă, concepută ca un spectacol de 6 ore, a avut loc în Detroit, oraşul de suflet al cântăreţei americane. La eveniment au participat peste 4.000 de oameni, iar numeroşi artişti, ca Ariana Grande, Stevie Wonder sau Faith Hill au adus un ultim omagiu muzical.

Vezi și

A fost ultimul drum pentru regina muzicii soul Aretha Franklin. Ceremonia funerară impresionantă, concepută ca un spectacol de 6 ore, a avut loc în Detroit, oraşul de suflet al cântăreţei americane. La eveniment au participat peste 4.000 de oameni, iar numeroşi artişti, ca Ariana Grande, Stevie Wonder sau Faith Hill au adus un ultim omagiu muzical. A fost prezent inclusiv fostul preşedinte american Bill Clinton, care a ţinut un discurs emoţionant.

Politicieni, afaceriști și oameni de rând și-au luat adio de la cea care a fost supranumită „Regina muzicii soul". La Greater Grace Temple din Detroit a avut loc un adevărat spectacol în memoria divei americane.

Pe scenă au urcat nume mari ale muzicii actuale, ca Faith Hill, Stevie Wonder sau Ariana Grande.

Printre artişti s-a numărat şi Jennifer Hudson, care o va interpreta pe Aretha Franklin într-un film biografic.

Printre numele mari prezente la eveniment s-au numărat şi Whoopi Goldberg, dar şi soţii Clinton. De altfel, fostul preşedinte american a susţinut un discurs emoţionant.

Biserica a fost decorată cu uriaşe buchete de lavandă şi trandafiri albi şi roşii, iar calea către locul ceremoniei a fost marcată de un covor roşu.

Placat cu aur de 24 de carate, sicriul în care se află trupul neînsufleţit a fost purtat către biserică într-un Cadillac roz.

Alte peste 130 de maşini de colecţie au însoţit cortegiul funerar. Familia nu a făcut întâmplător această alegere. Una dintre cele mai bune voci din istorie, Aretha Franklin a cântat despre o călătorie fericită cu un Cadillac roz în piesa "Freeway of Love", lansată în 1985.

Trupul neînsufleţit a fost înhumat în cimitirul în care au fost îngropaţi şi tatăl, fraţii şi surorile sale. Regina muzicii soul s-a stins din viaţă la 16 august, la vârstă de 76 de ani, când a pierdut lupta cu cancerul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Aretha Franklin, regina muzicii soul, condusă pe ultimul drum într-o ceremonie fastuoasă