Antena Meniu Search
x

Arhitectul Helmut Jahn a murit după ce a fost lovit de 2 maşini care circulau în direcţii opuse. Bărbatul se plimba cu bicicleta

Cunoscutul architect american de origine germană Helmut Jahn a murit, sâmbătă, în urma unui accident rutier. Bărbatul a fost lovit de două mașini care circulau în direcții opuse, în timp ce se afla pe bicicletă. Incidentul s-a petrecut în Campton Hills. 

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 10:16

Arhitectul Helmut Jahn
Arhitectul Helmut Jahn - Getty Images
  • Helmut Jahn, un cunoscut arhitect de origine germană, a murit în urma unui accident rutier
  • Bărbatul avea 81 de ani.

Arhitectul Helmut Jahn, în vârstă de 81 de ani, a murit, sâmbătă, în urma unui accident rutier. Jahn mergea pe bicicletă când a fost lovit de două mașini care circulau în direcții opuse, scrie NBC News. Potrivit polițiștilor, arhitectul nu a oprit într-o intersecție, fără a mai face și alte comentarii legate de incident. Unul dintre șoferi a fost, la rândul său, rănit.

Jahn era faimos pentru stilul său postmodernist, proiectând clădirile the James R. Thompson Building în Chicago și Centrul Sony în Berlin. 

În urma tragediei, primarul orașului Chicago a transmis condoleanțe familiei arhitectului: “Jahn a fost unul dintre cei mai inventivi arhitecți din Chicago, cu un impact uriaș asupra orașului. Nu va fi uitat niciodată”, a transmis Lori Lightfoot pe Twitter. 

Helmut Jahn s-a npscut în Germania, în 1940. S-a mutat în Chicago în 1966 pentru a studia alături de legendarul architect Ludwig Mies van der Rohe, creatorul stilului modernist, la Institutul Tehnologic din Illinois. 

Pe lângă cariera de architect, Jahn a predar și la Universitățile Illinois, Harvard Yale și Illinois Institute of Technology.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Arhitectul Helmut Jahn a murit după ce a fost lovit de 2 maşini care circulau în direcţii opuse. Bărbatul se plimba cu bicicleta