Antena Meniu Search
x

Armata israeliană anunţă reluarea operaţiunilor. Peste 1.000 de palestinieni au murit

Armistiţiu umanitar s-a încheiat. Anunţul a fost făcut de armata israeliană care a declarat că vor fi reluate operaţiunile militare în Fâşia Gaza.

 Armistiţiu umanitar s-a încheiat. Anunţul a fost făcut de armata israeliană care a declarat că vor fi reluate operaţiunile militare în Fâşia Gaza, ca răspuns la "tiruri constante de rachete efectuate de către Hamas".

"În urma tirurilor continue de rachete efectuate de către Hamas pe timpul armistiţiului umanitar (...), armata îşi va relua imediat activitatea în Fâşia Gaza, în aer, pe mare şi la sol", se arată într-un comunicat.

De asemenea, armata israeliană a anunţat că au fost ţinta unor noi tiruri de rachetă lansate din Fâşia Gaza. “Cinci rachete au ajuns în Israel, în regiunile Ashdon şi Ashkelon (sud), în timp ce alte două au fost interceptate în centrul ţării de sistemul antirachetă Iron Dome”, a adăugat armata, care a pierdut în noaptea de sâmbătă spre duminică un al 43-lea militar, ucis de un obuz de mortieră pe teritoriul israelian. Aproximativ 20 de rachete au fost lansate în cursul nopţii.

Potrivit unui ultim bilanţ prezentat de salvatori locali, conflictul, care a intrat duminică în a 20-a zi, a provocat moartea a 1.049 de palestinieni, marea majoritate civili. Alţi aproximativ 6.000 au fost răniţi. De partea israeliană, 43 de militari au fost ucişi, dar şi doi civili şi un muncitor thailandez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Armata israeliană anunţă reluarea operaţiunilor. Peste 1.000 de palestinieni au murit