Antena Meniu Search
x

Armata lui Putin susţine că a doborât patru rachete americane HARM deasupra Rusiei

Ministerul rus al Apărării a transmis, luni, că armata rusă a doborât patru rachete americane HARM, la graniţa de sud cu Ucraina, în regiunea Belgorod. 

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 11:26

Armata lui Putin susţine că a doborât patru rachete americane HARM deasupra Rusiei
Armata lui Putin susţine că a doborât patru rachete americane HARM deasupra Rusiei

Patru rachete de fabricație americană „HARM” au fost doborâte în spațiul aerian al regiunii Belgorod, a anunțat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

„HARM” sunt rachete americane de mare viteză, tactice aer-sol, este concepute pentru a „căuta și distruge” sistemele de apărare aeriană echipate cu radar, ale adversarilor, potrivit Forțelor Aeriene ale SUA.

Duminică, regiunea Belgorod a fost ținta unor noi bombardamente, rachetele lovind clădiri rezidențiale și industriale, potrivit guvernatorului local Viacheslav Gladkov. Oficialul local a transmis că o persoană a murit și alte 10 au fost rănite în urma atacurilor.

Belgorod, la aproximativ 35 de kilometri de graniţa cu Ucraina, a mai fost anterior ţinta unor atacuri. La 15 noiembrie, guvernatorul a declarat că două persoane au fost ucise de bombardamentele ucrainene. La 8 decembrie, Gladkov a declarat că regiunea a fost din nou bombardată de forţele armate ucrainene. Guvernatorul a declarat pe Telegram că oraşul a suferit pagube la o linie electrică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Armata lui Putin susţine că a doborât patru rachete americane HARM deasupra Rusiei