Antena Meniu Search
x

Video Arme nucleare prezentate de Putin la paradă: Racheta intercontinentală RS-24 Yars, care cântăreşte 49 de tone

Parada de la Moscova a adus în prim-plan o parte din arsenalul nuclear al Rusiei. Vladimir Putin a scos pe străzi inclusiv rachetele intercontinentale, care pot transporta focoase atomice. Soldaţii au defilat şi la bordul celor mai moderne tancuri. Laurenţiu Rădulescu ne explica ce mesaje a vrut sa transmita Putin. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 10.05.2022, 22:45

Vezi și

Declarativ cel puţin ruşii s-au mândrit astăzi cu aproape 130 de tipuri de arme. Câteva dintre ele ne atrag însă atenţia în mod special.

Racheta balistică intercontinentală, de tip RS-24 Yars

Poate transporta 10 tipuri de încărcături explozive, printre care şi cele termonucleare. Are o greutate de 49 de mii de kilograme, o lungime de aproape 21 de metri, diametru de doi şi o acurateţe de 250 de metri.

Tancurile ruseşti T-90 M

Pe acelaşi subiect

Cele mai moderne tancuri ruseşti au fost şi ele prezente. T-90 M a fost livrat trupelor în 2020. În jur de 100 de astfel de blindate au fost până acum fabricate. Costul pentru un singur tanc se ridică la aproape 4,5 milioane de dolari. În războiul din Ucraina, cel puţin un exemplar a fost deja distrus.

Rachetele Iskander

Rachetele Iskander, cu rază scurtă de acţiune pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până în 500 de kilometri. Rachetele au o greutate de 3800 de kilograme, o lungime de 7,3 metri şi ating o viteză de aproape 6 mach.

Aviaţia a lipsit în schimb cu desăvârşire de la parada din Piaţa Roşie. Aeronava Iliushin 2-80, denumită popular, Apocalipsa, care ar servi ca punct strategic de comandă în eventualitatea unui război nuclear, nu a putut fi aşadar observată. Vremea nu ar fi permis decolările, a anunţat Kremlinul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Arme nucleare prezentate de Putin la paradă: Racheta intercontinentală RS-24 Yars, care cântăreşte 49 de tone