Antena Meniu Search
x

ARMELE CHIMICE au făcut 100 de morţi şi sute de răniţi în Siria. Natura gazului care i-a intoxicat pe locuitorii din Idlib, încă NECUNOSCUTĂ

Opoziţia siriană şi Statele Unite afirmă că atacul a fost comis de armata regimului de la Damasc, care, însă, respinge acuzaţiile. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Vezi și

Opoziţia siriană şi Statele Unite afirmă că atacul a fost comis de armata regimului de la Damasc, care, însă, respinge acuzaţiile. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Agenţiile de presă au preluat imagini cutremurătoare ale atacului produs într-un oraş din provincia Idlib, în nordul Siriei. Zeci de oameni, între care foarte mulţi copii şi adolescenţi, sunt pe cale să se sufoce în timp ce salvatorii, disperaţi, încearcă să-i ajute. Medicii nu au nicio îndoială: oraşul a fost ţinta unui atac cu arme chimice.

Spitalele din oraş pot cu greu să trateze sutele de oameni intoxicaţi. Familii întregi ar fi murit asfixiate. Mai mulţi răniţi au fost transportaţi de urgenţă în spitale din Turcia, unde au descris momentele de groază pe care le-au trăit.

Deocamdată nu se poate confirma natura gazului şi nici apartenenţa avioanelor care au lansat bombele. Dar provincia Idlib, controlată de forţele rebele, este bombardată regulat atât de aviaţia siriană cât şi de cea rusă.

Casa Albă califică atacul drept "o acţiune odioasă a regimului lui Başar al-Assad" dar şi o urmare a "slăbiciunii" fostei administraţii, conduse de Barack Obama. Şi Turcia învinuieşte regimul lui Assad pentru atac, considerat "o crimă împotriva umanităţii". Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte astăzi pentru a examina situaţia.

Armata siriană a dezminţit categoric că ar fi comis atacul cu arme chimice. "Armata nu va folosi aşa ceva nicăieri, niciodată", afirmă un comunicat militar. Presa controlată de regimul de la Damasc susţine că în provincia Idlib ar fi explodat "o fabrică de gaze toxice a rebelilor", ca o posibilă explicaţie pentru incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » ARMELE CHIMICE au făcut 100 de morţi şi sute de răniţi în Siria. Natura gazului care i-a intoxicat pe locuitorii din Idlib, încă NECUNOSCUTĂ