Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Arta din piese LEGO

Lego a fost ridicat la rang de arta contemporana! Un artist american a realizat cea mai mare expozitie de caramizi de jucarie, la New York

Vezi și

De la personaje abstracte pana la reconstituiri ale unor capodopere ale artei universale. Si toate din Lego. Asta prezinta un new-yorkez in cadrul unei expozitii inedite. Poate cea mai impresionanta piesa este, insa, un schelet de dinozaur pentru care s-au folosit peste 80.000 de piese Lego. “Poate ca, dupa o asemenea expozitie, veti merge acasa si veti crea, chiar voi, ceva artistic, iar eu cred ca asta este important. Arta este importanta in viata tuturor”, a spus Nathan Sawaya.

Intitulata "Arta caramizii", expozitia cuprinde peste 100 de constructii cu diferite teme. Artistul povesteste ca a lucrat, in cariera lui, cu tot felul de materiale. Dar a ales, de aceasta data, Lego pentru ca aproape toata lumea s-a jucat, in copilarie, cu micile piese. Cei mai impresionati au fost, cum era de asteptat, copiii.

"Strigatul" pictorului norvegian Edvard Munch si portretul reginei egiptene Nefertiti sunt cateva din operele de arta recreate din cuburi Lego. O parte dintre exponate a fost deja prezentata in Australia, Singapore si Taiwan. Dar prezentarea de la New York este descrisa drept cea mai mare si mai complexa desfasurare de "arta Lego" din istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » OBSERVATOR SPECIAL: Arta din piese LEGO