Antena Meniu Search
x

Video Atac armat într-un colegiu din Idaho. O elevă de clasa a şasea a împuşcat trei persoane, înainte să fie dezarmată de o profesoară

O elevă de clasa a şasea a deschis focul într-un colegiu din Idaho, în vestul Statelor Unite, şi a rănit uşor trei persoane - doi elevi şi un angajat -, înainte să fie dezarmată de către o profesoară, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 07.05.2021, 11:31

Vezi și
  • Atac armat într-un colegiu din Idaho
  • O elevă de clasa a şasea a împuşcat trei persoane, înainte să fie dezarmată de o profesoară

Atacatoarea, o elevă la acest colegiu din orăşelul Rigby, a fost arestată de poliţie. Însă, nu i-a fost dezvăluită nici identitatea şi nici vârsta.

''O elevă de clasa a şasea a luat o armă de mână într-un rucsac (joi), aproape ora (locală) 9.08 (18.18, ora României). Ea a tras mai multe gloanţe înăuntrul instituţiei şi a rănit trei persoane. Două dintre ele sunt elevi, iar una este un angajat al instituţiei'', a anunţat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Jefferson, Steve Anderson.

Oamenii legii nu cunosc motivul pentru care fetiţa a adus o armă la şcoală

El a subliniat că rănile erau uşoare şi că viaţa celor trei victime, transportate la spital, nu era în pericol. ''În timpul atacului, o profesoară a dezermat eleva şi a ţinut-o până când au arestat-o forţele de ordine'', a precizat şeriful Anderson, fără să poată spune motivaţiile atacului armat.

Atacul a început în sala de la intrarea în colegiu şi a continuat afară, a precizat el. Atacurile armate, un aspect recurent în Statele Unite, relansează cu regularitate o dezbatere despre deţinerea armelor de foc la nivelul ţării. 

Anul trecut, peste 43.000 de oameni au fost ucişi în Statele Unite cu arme de foc, incluisv sinucideri, potrivit site-ului Gun Violence Archive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Atac armat într-un colegiu din Idaho. O elevă de clasa a şasea a împuşcat trei persoane, înainte să fie dezarmată de o profesoară