Antena Meniu Search
x

Noi detalii despre atacurile din SUA. Criminalul din Ohio ar fi plănuit tragedia din liceu

Apar noi detalii despre atacurile din Statele Unite. Tânărul care a ucis nouă persoane în Ohio ar fi plănuit măcelul încă din liceu. Avea chiar şi o listă a posibilelor victime, spun acum foştii lui colegi.

de Redactia Observator

la 05.08.2019, 22:25

Vezi și

Apar noi detalii despre atacurile din Statele Unite. Tânărul care a ucis nouă persoane în Ohio ar fi plănuit măcelul încă din liceu. Avea chiar şi o listă a posibilelor victime, spun acum foştii lui colegi. În Texas, procurorii cer pedeapsa cu moartea pentru atacatorul din El Paso. Violenţele în care au fost folosite arme de foc au făcut aproape 2.500 de victime în ultimii şapte ani, în Statele Unite.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care haosul izbucneşte pe străzile din Dayton. Agresorul trage la foc automat. Ţintele sale sunt tineri care petreceau în zona cu baruri a oraşului. Totul durează mai puţin de un minut.

Din ploaia de gloanţe, puţini reuşesc să scape teferi. Au fugit disperaţi şi s-au refugiat în localuri.  

În cele din urmă, un poliţist intervine decisiv şi îl lichidează pe tânărul care a ucis 9 oameni. 

Printre victime se află şi sora agresorului.

Potrivit presei de peste Ocean, autorul atacului din Ohio era un tânăr de 24 de ani fără antecedente penale. Arma folosită fusese cumpărată legal. În liceu, agresorul ar fi avut chiar o listă cu persoanele pe care voia să le ucidă, spun acum foştii lui colegi. 

Autorităţile americane fac dezvăluiri uluitoare despre al doilea atac, cel din Texas. Într-un manifest de patru pagini publicat pe internet, tânărul de 21 de ani, care a ucis 20 de oameni,  a dat detalii despre arma folosită, o replică Kalaşnikov, care ar putea fi produsă în România.  

Informaţia aduce aminte de atacul armat din Christchurch, Noua Zeelandă. Agresorul scrisese numele unor domnitori români pe arma folosită în masacru. 

Donald Trump a ordonat ca drapelurile să fie coborâte în bernă în toate instituţiile publice până pe 8 august. Atacul din Texas este anchetat drept un act de terorism domestic, adică atacatorul nu ar avea legături cu o grupare extremistă internaţională. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Noi detalii despre atacurile din SUA. Criminalul din Ohio ar fi plănuit tragedia din liceu