Antena Meniu Search
x

Atac terorist în capitala republicii africane Burkina Faso. Cel puţin 20 de oameni ar fi fost ucişi

Cel puţin 20 de oameni ar fi fost ucişi, potrivit unor ştiri neconfirmate, în urma unui atac terorist de amploar

Vezi și

Cel puţin 20 de oameni ar fi fost ucişi, potrivit unor ştiri neconfirmate, în urma unui atac terorist de amploare, în capitala republicii africane Burkina Faso.

Câţiva indivizi înarmaţi au mitraliat terasele unor cafenele, au luat ostatici şi s-au baricadat într-un hotel de lux, frecventat de mulţi străini.

Atacul a fost revendicat de o ramură a reţelei al-Qaida şi de gruparea Murabitun, care îl deţine pe ostaticul român Iulian Gherguţ, răpit anul trecut chiar în Burkina Faso.

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, hotelul a fost luat cu asalt de forţele locale susţinute de unităţi speciale franceze. Luptele sunt în curs şi la această oră.

 Gruparea jihadistă Al Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a revendicat vineri atacul asupra unui hotel și unui restaurant frecventate de occidentali în capitala Burkina Faso, Ouagadougou, potrivit SITE, organizație americană care supraveghează media islamiste, scrie AFP.

Potrivit SITE, Al Qaida în Maghrebul Islamic a publicat un mesaj pe rețeaua Telegram, atribuind atacul grupării islamiste Al Mourabitoune, care i s-a alăturat recent.

"Frați" din "batalionul Al Mourabitoune au pătruns într-un restaurant al unuia dintre cele mai mari hoteluri din capitala Burkina Faso unde s-au regrupat și continuă lupta cu dușmanii religiei", a informat mesajul AQMI.

Atacul a făcut "cel puțin 20 de morți", potrivit mărturiilor culese de directorul celui mai mare spital din Ouagadougou.

Acesta a avut loc la mai puțin de două luni după cel asupra hotelului Radisson Blu din Bamako, în Mali, care a fost revendicat de Al Mourabitoune împreună cu o altă grupare, Frontul de eliberare din Macina (FLM, mișcare jihadistă maliană).

Atacul respectiv s-a soldat cu 20 de morți, dintre care 14 străini.

Liderul AQMI, algerianul Abdelmalek Droukdel, a anunțat în decembrie afilierea grupului Al Mourabitoune la organizația sa.

Liderul istoric al grupului Al Mourabitoune este Mokhtar Belmokhtar, unul dintre șefii jihadiști cei mai temuți din Sahel.

El a fost dat mort de mai multe ori, în special în iunie, într-un bombardament american în Libia, însă decesul său a fost dezmințit de fiecare dată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Atac terorist în capitala republicii africane Burkina Faso. Cel puţin 20 de oameni ar fi fost ucişi