Antena Meniu Search
x

UPDATE: Statul Islamic a REVENDICAT atentatul asupra convoiului NATO, din Afganistan. Opt persoane au murit şi 28 au fost rănite

Statul Islamic (SI) a revendicat miercuri atacul comis asupra unui convoi de vehicule blindate al NATO în care au fost ucise opt persoane în capitala afgană Kabul, relatează Reuters.Opt persoane au murit şi alte 28 au fost rănite.

Statul Islamic (SI) a revendicat miercuri atacul comis asupra unui convoi de vehicule blindate al NATO în care au fost ucise opt persoane în capitala afgană Kabul, relatează Reuters. Opt persoane au murit şi alte 28 au fost rănite.​

 Într-un comunicat difuzat de agenţia sa de presă Amaq, Statul Islamic a afirmat că un kamikaze a detonat o maşină capcană în momentul în care convoiul trecea printr-o zonă în apropiere de ambasada Statelor Unite, provocând moartea a opt soldaţi americani.

 Oficiali din domeniul sănătăţii din Kabul au afirmat că cei opt morţi sunt civili şi că cel puţin 28 de persoane au fost rănite în explozia produsă dimineaţă într-o zonă aglomerată a oraşului. Trei membri ai forţelor armate americane se numără printre răniţi. 

Un convoi NATO, ce patrula în apropierea Ambasadei SUA din centrul capitalei afgane, Kabul, a fost vizat de un atentat cu maşină capcană. Opt persoane au murit şi alte 28 au fost rănite.

Pe acelaşi subiect

Potrivit unei surse de securitate afgane, un "vehicul-capcană" a vizat un "convoi american ce patrula în apropierea Ambasadei SUA şi a Cartierului General al Resolution Support", operaţiunea NATO în Afganistan.

Acesta intervine la câteva zile după ce talibanii au anunţat lansarea 'ofensivei lor de primăvară', ameninţând cu atacarea trupelor străine.

Această ofensivă marchează anual începutul sezonului de luptă, dar, în ultimii ani, talibanii au continuat să desfăşoare operaţiuni şi în timpul armistiţiului tradiţional de iarnă.  

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » UPDATE: Statul Islamic a REVENDICAT atentatul asupra convoiului NATO, din Afganistan. Opt persoane au murit şi 28 au fost rănite