Antena Meniu Search
x

Atentat în Tunisia: Autorul atacului este un student tunisian, necunoscut de poliție

Autorul sângerosului atentat care a avut loc vineri la un hotel din stațiunea Sousse este un student tunisian, necunoscut de poliție, a anunțat secretarul de stat pentru probleme de securitate al Tunisiei

Autorul sângerosului atentat care a avut loc vineri la un hotel din stațiunea Sousse este un student tunisian, necunoscut de poliție, a anunțat secretarul de stat pentru probleme de securitate al Tunisiei

'El este tunisian, originar din regiunea Kairouan (unul dintre orașele sfinte ale islamului, situat în centrul Tunisiei). Este student', a declarat oficialul, la postul de radio Masaique FM, precizând că este vorba de o 'persoană ce nu era cunoscută (de servicii)'.

'El a intrat pe plajă, îmbrăcat ca și cum se ducea să facă baie, având asupra sa un parasolar cu o armă înăuntru. Apoi, odată ajuns pe plajă, el și-a folosit arma', a precizat oficialul tunisian.

Cel puțin 27 de persoane, inclusiv turiști străini, au fost ucise vineri de un bărbat înarmat care a deschis focul într-un hotel din stațiunea Sousse, a anunțat Ministerul de Interne tunisian. Atacatorul, care a folosit o armă Kalașnikov, a fost împușcat în schimbul de focuri cu forțele de poliție.

Acest nou atac survine la peste trei luni de la atacul sângeros împotriva Muzeului Bardo din Tunis, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Douăzeci și unu de turiști și un polițist tunisian au fost uciși în atacul din 18 martie.

Pentru moment atacul din Sousse nu a fost revendicat, însă jihadiști islamiști au atacat în trecut zone turistice din Africa de Nord, considerându-le ținte legitime din cauza deschiderii acestora pentru situl de viață occidental și a toleranței față de consumul de alcool.

CITEȘTE ȘI Atentat în Franța: Presupusul terorist este un musulman, șofer la o firmă de distribuție

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Atentat în Tunisia: Autorul atacului este un student tunisian, necunoscut de poliție