Antena Meniu Search
x

Atentate Paris: Salah Abdeslam ar fi fost văzut joi seară în cartierul bruxellez Anderlecht

Salah Adbeslam, considerat suspect-cheie în cazul atentatelor de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, ar fi fost văzut joi seară în cartierul bruxellez Anderlecht, la bordul unui automobil de fabricație franceză

Salah Adbeslam, considerat suspect-cheie în cazul atentatelor de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, ar fi fost văzut joi seară în cartierul bruxellez Anderlecht, la bordul unui automobil de fabricație franceză

Salah Abdeslam (26 de ani) ar fi fost zărit la începutul serii pe Chaussée de Ninove, în cartierul Anderlecht. Ulterior, el și-ar fi abandonat mașina în zona Gare du Midi din Bruxelles.

Toate efectivele de poliție disponibile din Bruxelles au primit ordinul de a rămâne pe poziții în urma primirii unei informații de la serviciile de informații conform căreia Salah Abdeslam se ascunde în capitala belgiană fără a mai avea la dispoziție vreun automobil.

Poliția bruxelleză i-a recomandat conducerii Universității Libere din Bruxelles (ULB) să închidă joi mai devreme sălile de curs, din motive de securitate.

Poliția belgiană îl caută și pe un membru al familiei Hasnei Ait Boulahcen, verișoara lui Abdelhamid Abaaoud, 'creierul' atentatelor de la Paris din 13 noiembrie, care a fost lichidat miercuri într-o operațiune a poliției franceze în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului. În respectiva operațiune Hasna Ait Boulahcen s-a aruncat în aer.

Reunit joi seară la Bruxelles, Consiliul Național de Securitate al Belgiei a decis să mențină nivelul de alertă antiteroristă și să optimizeze unele măsuri decise în urmă cu câteva zile, a anunțat Peter Mertens, purtător de cuvânt al Celulei de criză din cadrul Ministerului de Interne belgian. Conform site-ului postului de televiziune flamand VRT, este vorba în special de intensificarea activității de patrulare a poliției și armatei în Bruxelles.

Belgia a emis duminică un mandat de arestare internațional pe numele lui Salah Abdeslam. Un frate de-al acestuia, Ibrahim Abdeslam (31 de ani), care a trăit în cartierul bruxellez Molenbeek, s-a aruncat în aer, vineri noaptea, la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris. Al treilea frate Abdeslam, identificat de presă drept Mohamed Abdeslam, a fost reținut sâmbătă și eliberat după două zile de către poliția belgiană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atentate Paris: Salah Abdeslam ar fi fost văzut joi seară în cartierul bruxellez Anderlecht