Antena Meniu Search
x

ATENTATELE DIN BOSTON: Suspectul ramas in viata isi acuza fratele mort de planuirea atacului

Djohar Tarnaev le-a marturisit anchetatorilor ca fratele sau mai mare, mort, este cel care ar fi planuit atentatele de la Maratonul din Boston, din data de 15 aprilie

Vezi și

UPDATE 10.30 Autoritatile judiciare au ajuns la concluzia ca Djohar Tarnaev este “constient de natura procedurii” si “este apt din punct de vedere psihic” pentru un proces.

Tanarul de 19 ani le-a facut spus autoritatilor ca doar ei doi au pus la cale dublul atentat. In plus, potrivit declaratiilor suspectului, Tamerlan Tarnaev, ucis in noaptea de joi spre vineri intr-un schimb de focuri cu fortele de ordine, ar fi vrut sa apele islamul de eventuale atacturi.

Mai mult decat atat, in urma anchetei a iesit la iveala faptul ca cei doi faceau parte din grupul jihadistilor auto-radicalizati.

Djohar Tarnaev este ranit serios si puternic sedat, insa, de pe patul de spital raspunde intrebarilor oamenilor legii, care vor sa stie daca exista mai multe bombe, explozivi sau arme ascunse si daca altcineva a mai fost implicat.

Anchetatorii considera ca Djohar Tarnaev si fratele sau, Tamerlan Tarnaev, au fost in spatele atacurilor langa linia de sosire a maratonului din Boston, in care au fost ucise trei persoane si ranite alte peste 170.

Daca va fi gasit vinovat, tanarul risca sa fie condamnat la moarte.

Foto: Boston Globe

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » ATENTATELE DIN BOSTON: Suspectul ramas in viata isi acuza fratele mort de planuirea atacului