Antena Meniu Search
x

Atenţionare de călătorie pentru Croaţia. Cod roşu şi portocaliu de vânt: rafalele ajung şi până la 180 km/h

Atenţionare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Croaţia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că, pentru perioada 3 - 4 aprilie 2023, a fost emis un cod roşu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 180 km/oră, pentru regiunile Knin, Rijeka, golfurile Kvarner şi Kvarnerić, canalul Velebit, Dalmaţia, Split şi Dubrovnik.

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 16:29

Atenţionare de călătorie pentru Croaţia. Cod roşu şi portocaliu de vânt: rafalele ajung şi până la 180 km/h
Atenţionare de călătorie pentru Croaţia. Cod roşu şi portocaliu de vânt: rafalele ajung şi până la 180 km/h - Profimedia Images/Arhivă

Potrivit MAE, regiunile Zagreb, Istria şi Gospić se află sub un cod portocaliu de intensificări ale vântului. "Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor perturbări în transportul public terestru şi maritim şi în furnizarea energiei electrice", a transmis MAE.

Pentru informaţii actualizate, MAE recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr, Automobil Clubului croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei locale de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr. 

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Unde pot solicita românii asistenţă consulară

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Atenţionare de călătorie pentru Croaţia. Cod roşu şi portocaliu de vânt: rafalele ajung şi până la 180 km/h