Antena Meniu Search
x

VIOLENŢE de Ziua Naţională a Spaniei! A zburat cu mese şi scaune, după ce două grupuri de protestatari au avut un conflict în centrul Barcelonei

Printre paradele militare şi manifestaţiile pro şi contra secesiunii, au avut loc şi violenţe. Două grupuri de protestatri s-au ciocnit în centrul Barcelonei

Vezi și

Printre paradele militare şi manifestaţiile pro şi contra secesiunii, au avut loc şi violenţe. Două grupuri de protestatri s-au ciocnit în centrul Barcelonei şi au aruncat cu mese şi scaune unii în alţii.

Folosite pe post de proiectile, scaunele şi mesele au zburat prin aer minute bune. Naţionaliştii, pe de o parte, şi membrii unor grupări de extremă dreapta s-au înfruntat înainte ca poliţia să intervină. Locul ales este unul cu mare încărcătură simbolică. Piaţa Catalonia din Barcelona. 

Scenele violente au izbucnit la marginea unui protest pro-unitate care a strâns zeci de mii de oameni. 

Spania îşi celebrează Ziua Naţională pe 12 octombrie, dată la care a fost descoperită America. Anul acesta, însă, încărcătura simbolică a fost uriaşă. Ţara este afectată de cea mai gravă criză instituţională din istoria recentă.

Liderul catalan trebuie să decidă până luni dacă declară independenţa regiunii sau riscă să lase Catalonia fără autonomie.

Ceremoniile au fost umbrite, anul acesta, de moartea unui pilot militar. Avionul în care se afla s-a prăbuşit, nu departe de capitală, în timp ce se întorcea la bază după o demonstraţie aeriană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » VIOLENŢE de Ziua Naţională a Spaniei! A zburat cu mese şi scaune, după ce două grupuri de protestatari au avut un conflict în centrul Barcelonei