Antena Meniu Search
x

Video "Au strigat după ajutor. A fost groaznic". Trei frățiori români au murit în casa curpinsă de flăcări din Germania. Mama a aflat despre tragedie la telefon

Un incendiu devastator a luat viața a trei copilași români, în Germania. Doi frați, de 8 și 14 ani, și surioara lor mai mică, de doar 4 anișori, au pierit după ce casa în care locuiau cu părinții și alți trei frați a luat foc. Tragedia a avut loc joi seară, în orașul Gernsbach din landul german Baden-Württemberg.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.04.2023, 13:51

O fotografie înrămată cu trei copii - Amelia (4 ani), Alessio (8 ani) și Adelin (14 ani) stă lângă lumânări și lalele, sprijinită de o clădire făcută scrum, în orașul german Gernsbach. În imagine, cei trei frați zâmbesc. Din păcate, însă, râsul lor nu va mai fi auzit niciodată, după ce un incendiu devastator care a cuprins casa familiei le-a curmat viețile.

Copilașii au rămas prinşi în mijlocul infernului și nu au mai putut fi salvați.

Filmul tragediei în care au murit trei frați români

Era joi seara când vecinii au fost treziți din somn de țipete. Iar în jurul orei 2 de dimineață, din clădire a început să iasă fum. "Tinerii stăteau pe acoperiș, cu picioarele atârnând peste jgheab. Au strigat după ajutor. A fost groaznic", a declarat un vecin pentru publicația Bild. Pompierii și localnicii au ridicat o scară și au reușit să salveze din clădirea cuprinsă de flăcări șase persoane, inclusiv un copil de un an. Dar pentru Amelia, Alessio și Adelin, care locuiau cu părinții și alți trei frați la ultimul etaj, orice ajutor a venit prea târziu.

Pe acelaşi subiect

La o zi după tragedie, mama celor trei frați, Adelina B., aprindea lumânări pentru micuții ei. La momentul incendiului, femeia era în România și, cel mai probabil, a primit la telefon vestea morții propriilor copii. O rudă a declarat pentru Bild că s-a întors în Germania chiar în acea noapte. "Îngerii noștri ne-au fost luați", și-a strigat româna durerea. 

Familia și cei șase copii ai lor urmau să sărbătorească Paștele în acest weekend. Acum, părinții trebuie să-și ia rămas bun pentru totdeauna de la copiii lor iubiți. 

Două familii s-au certat îninate de producerea tragediei

Potrivit anchetatorilor, incendiul a fost precedat de o dispută între două femei și un bărbat. Potrivit poliției, două familii care locuiau în casă s-ar fi luat la ceartă, conflictul fiind apoi continuat pe stradă. Un rezident a alertat poliția, iar la sosirea agenților, clădirea era deja în flăcări.

"Dacă există o legătură între disputa raportată și izbucnirea incendiului este în prezent la fel de neclar, ca și cauza incendiului în sine", se arată într-un comunicat al poliției.

Zeci de pompieri au intervenit joi noapte pentru stingerea flăcărilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din păcate, autoritățile germane cred că starea clădirii ar putea îngreuna stabilirea cauzei incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Au strigat după ajutor. A fost groaznic". Trei frățiori români au murit în casa curpinsă de flăcări din Germania. Mama a aflat despre tragedie la telefon