Antena Meniu Search
x

Autocar plin cu turişti, ţinta unui atentat cu bombă în Egipt. 17 oameni au fost răniţi (Video)

Un autocar turistic a fost ţinta unui atentat cu bombă în Egipt, aproape de celebrele piramide din Giza. 17 oameni au fost răniţi, mulţi dintre ei fiind turişti din Africa de Sud.

de Redactia Observator

la 20.05.2019, 09:11

Vezi și

Un autocar turistic a fost ţinta unui atentat cu bombă în Egipt, aproape de celebrele piramide din Giza. 17 oameni au fost răniţi, mulţi dintre ei fiind turişti din Africa de Sud. Atacul, care nu a fost încă revendicat, este al doilea îndreptat, în ultimele şase luni, împotriva turiştilor străini din Egipt.

Explozia s-a produs la câteva zeci de metri de incinta noii clădiri, aflate în construcţie, a Muzeului Egiptean. Autocarul transporta 25 de turişti, cei mai mulţi din Africa de Sud, care urmau să viziteze piramidele. Cel puţin şapte dintre aceştia au fost răniţi. Potrivit presei sud-africane, trei dintre ei vor rămâne în spital. Deflagraţia a spulberat şi geamurile unui alt vehicul care circula pe aceeaşi şosea, iar ocupanţii acestuia au fost, şi ei, răniţi.

Clădirea muzeului şi piesele arheologice deja instalate în interior nu au fost afectate. Dispozitivul exploziv, unul rudimentar, potrivit specialiştilor, conţinea cuie şi fragmente de metal destinate să rănească un număr cât mai mare de oameni.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat, încă, atentatul. Dar bănuielile se îndreaptă către insurgenţii islamişti din peninsula Sinai cu care armata egipteană se luptă de mai multă vreme. Atacul aminteşte de un incident similar, din decembrie anul trecut, în care au fost ucişi, tot la Giza, trei turişti vietnamezi şi ghidul lor egiptean.

Teroriştii doresc să lovească turismul egiptean care abia a început să dea semne că-şi va reveni, după criza declanşată de revoltele violente din 2011 şi după doborârea unui avion rusesc de pasageri, în 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Autocar plin cu turişti, ţinta unui atentat cu bombă în Egipt. 17 oameni au fost răniţi (Video)