Antena Meniu Search
x

Alertă maximă în Bali! Erupţia vulcanului Agung a blocat mii de turişti

Autorităţile indoneziene din insula Bali au ridicat nivelul de alertă la cel maxim, după ce vulcanul Agung a erupt pentru a doua oară într-o săptămână.

Vezi și

Autorităţile indoneziene din insula Bali au ridicat nivelul de alertă la cel maxim, după ce vulcanul Agung a erupt pentru a doua oară într-o săptămână. Cenuşa a ajuns până la o altitudine de şase mii de metri, periculos pentru cursele aeriene. Din motive de siguranţă, zeci de curse au fost anulate, iar mii de turişti au rămas blocaţi pe insulă.

Cenuşa emanată de vulcanul Agung întunecă cerul. După aproape o săptămână de erupţii repetate, în zonă nu se mai vede nici la un metru distanţă. Zeci de zboruri au fost anulate. Numărul pasagerilor afectaţi este de ordinul miilor.

Pasagerii au transformat sala de aşteptare a aeroportului într-un dormitor de campanie. Fotografii în care oamenii dorm pe scaune sau chiar pe jos au fost postate pe reţelele de socializare. Nu este exclus ca vulcanul să erupă din nou, motiv din care s-au luat măsuri de precauţie.

Sunt 100 de kilometri de la vulcan până la cel mai apropiat complex turistic. În ceea ce îi priveşte pe localnici, au fost evacuaţi de cel puţin o săptămână, de când muntele a început să dea semne de nelinişte. 25 de mii de oameni şi-au părăsit casele. 

Bali este o destinaţie foarte căutată, inclusiv de români. Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atenţionare pentru turişti încă de miercuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Alertă maximă în Bali! Erupţia vulcanului Agung a blocat mii de turişti