Meniu LIVE
Search
x

Autorităţile ruse l-au reţinut pe politicianul Evgheni Roizman, fostul primar al oraşului Ekaterinburg. E un critic al lui Vladimir Putin

Autorităţile ruse l-au reţinut pe politicianul Evgheni Roizman, cunoscut pentru criticile sale la adresa Kremlinului şi, mai recent, a campaniei militare din Ucraina, potrivit informaţiilor din presa rusă, scrie The Guardian, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 24.08.2022, 09:18

Roizman, fost primar al oraşului Ekaterinburg, este anchetat pentru "discreditarea armatei ruse", a informat agenţia de stat rusă Tass, citând serviciile de securitate din Ekaterinburg. „A fost iniţiat un dosar penal în temeiul articolului 280.3 din Codul Penal al Federaţiei Ruse… Acţiuni de investigaţie sunt în curs”, a declarat o sursă pentru RIA Novosti.

Roizman a fost unul dintre puţinii critici ai Kremlinului care a câştigat postul de primar în urma unei serii de ample demonstraţii de opoziţie, în timp ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut campanie pentru o funcţie în 2012.

Autorităţile ruse au trimis în judecată o serie de activişti pentru că au numit conflictul cu Ucraina un război sau au criticat acţiunile Rusiei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Autorităţile ruse l-au reţinut pe politicianul Evgheni Roizman, fostul primar al oraşului Ekaterinburg. E un critic al lui Vladimir Putin

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%