Antena Meniu Search
x

Avertismentul lui Stephen Hawking. Celebrul fizician a vorbit, în premieră, despre Donald Trump şi Brexit

Stephen Hawking a vorbit, în premieră, într-un editorial publicat în The Guardian, despre rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite - victoria lui Donald Trump, dar şi despre BREXIT - ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Avertismentul lui Stephen Hawking. Celebrul fizician a vorbit, în premieră, despre Donald Trump şi Brexit - Facebook

Stephen Hawking a vorbit, în premieră, într-un editorial publicat în The Guardian, despre rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite - victoria lui Donald Trump, dar şi despre BREXIT - ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit celebrului om de ştiinţă, ar fi o ''greșeală teribilă'' să fie ignorat populismul din spatele voturilor în favoarea Brexit și a alegerii lui Trump la Casa Albă.

În plus, cosmologul în vârstă de 74 de ani avertizează că ''ne aflăm în cel mai periculos moment în dezvoltarea umanității'' având ''tehnologia de a distruge planeta''.

''Orice părere am avea despre decizia electoratului britanic de a respinge apartenența la Uniunea Europeană și despre cea a americanilor de a-l accepta pe Donald Trump ca următor președinte, nu este nici o îndoială în mintea comentatorilor că acesta a fost un strigăt de supărare din partea oamenilor care s-au simțit abandonați de conducători. Voturile lor nu trebuie catalogate drept o efuziune de populism. Consider că aceasta ar fi o greșeală teribilă'', spune fizicianul britanic.

Pe acelaşi subiect

Aceasta este prima oară când directorul de cercetare în cadrul Universității Cambridge se exprimă public despre Donald Trump. 

''Pentru mine, aspectul cu adevărat îngrijorător este că acum, mai mult decât oricând în istorie, specia noastră are nevoie de conlucrare. Ne confruntăm cu provocări de mediu uluitoare: schimbări climatice, producția hranei, suprapopularea, decimarea altor specii, epidemii, acidificarea oceanelor. Împreună, acestea ne amintesc că ne aflăm în cel mai periculos moment în dezvoltarea umanității. Avem tehnologia de a distruge planeta pe care trăim și nu am dezvoltat încă capacitatea de a ne salva. Poate că peste câteva sute de ani vom putea stabili colonii umane printre stele, însă acum nu avem decât o planetă și trebuie să conlucrăm pentru a o proteja. Pentru a face acest lucru, trebuie să dărâmăm nu să construim barierele între națiuni. Dacă vrem să avem o șansă de a face acest lucru, liderii lumii trebuie să înțeleagă faptul că i-au dezamăgit și îi dezamăgesc pe mulți'', susţine omul de știință.

Profesorul Stephen Hawking suferă de o boală degenerativă gravă paralizantă, iar longevitatea sa a depășit toate așteptările medicilor.

Tată a trei copii, el comunică folosind un singur mușchi din obraz atașat unui computer sofisticat care generează vorbirea.

Recent, Hawking a fost internat, într-un spital din Roma, unde i s-au făcut mai multe controale medicale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Avertismentul lui Stephen Hawking. Celebrul fizician a vorbit, în premieră, despre Donald Trump şi Brexit