Antena Meniu Search
x

Aviația militară irakiană au atacat un convoi în care s-ar fi aflat și liderul STATULUI ISLAMIC

Avioane ale armatei irakiene au atacat duminică un convoi în care se presupune că s-ar fi aflat și liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi

Avioane ale armatei irakiene au atacat duminică un convoi în care se presupune că s-ar fi aflat și liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, relatează agențiile internaționale de presă citând televiziunea publică de la Bagdad.

Conform sursei citate, în momentul raidului al-Baghdadi se îndrepta către localitatea Karabla, în apropierea frontierei cu Siria, pentru a participa la o întâlnire cu militanți ai SI. Televiziunea irakiană mai menționează că a fost bombardat și locul unde urma să se desfășoare această întâlnire, mulți dintre cei prezenți acolo, inclusiv diverși comandanți ai SI, fiind uciși sau răniți.

Totuși, soarta lui al-Baghdadi încă nu este cunoscută. De altfel, nu este pentru prima dată când se vorbește despre un atac asupra sa. În luna mai, SI a difuzat o înregistrare video cu acesta, infirmând atunci o relatare anterioară că ar fi fost grav rănit în urma unui raid al avioanelor coaliției anijihadiste conduse de SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Aviația militară irakiană au atacat un convoi în care s-ar fi aflat și liderul STATULUI ISLAMIC