Antena Meniu Search
x

Tragedie aviatică Franţa: Martorii susţin că avionul s-ar fi dezintegrat în aer

Un avion de pasageri, aparţinând companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit în sudul Franţei (Alpes-de-Haute-Provence), regiunea Digne

Un avion de pasageri, aparţinând companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit în sudul Franţei (Alpes-de-Haute-Provence), regiunea Digne

UPDATE 15:40  Primele dovezi arată că prăbuşirea avionului Airbus în Franţa nu este un act terorist

Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat că, potrivit primelor dovezi, prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, în sudul Franţei, nu este un act de terorism, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

UPDATE 14:50  Preşedintele francez Francois Hollande a spus că se crede că victimele accidentului sunt spanioli, germani şi turci. Hollande a declarat că locul prăbuşirii aeronavei este greu accesibil, iar echipele de căutare şi salvare fac tot posibilul să ajungă la epavă, informează France 24.

UPDATE 14:45 Oficialii Germanwings susţin că ar fi vorba despre 150 de persoane care se aflau la bord, dintre care şase erau membrii echipajului.

UPDATE 14:40 Ministrul Transporturilor francez, Thierry Mariani, a declarat că pilotul avionului a transmis un semnal de alarmă MAYDAY, la 52 de minute după decolarea din Barcelona, dar nu se ştie natura problemelor de la bord. Cel mai probabil, acestea vor fi desluşite după recuperarea cutilor negre.

Potrivit France24, există martori care susţin că avionul s-ar fi dezintegrat în aer, ceea ce sugerează o explozie în timpul zborului şi alimentează speculaţiile privind posibilitatea unui atentat terorist.

Deocamdata, autorităţile nu se hazardează în confirmarea unor astfel de ipoteze.

UPDATE 14:25 Dintre cei 142 de pasageri, 45 erau spanioli, scrie ABC.es.

Hollande: Printre victimele accidentului aviatic nu există nicio victimă de origine franceză.

Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Airbus 320 al companiei Germanwings care s-a prăbuşit marţi dimineaţa în sudul Franţei au nume spaniole, au anunţat surse din cadrul Guvernului de la Madrid, citate de El Mundo, în ediţia electronică.

Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, a anunţat marţi la Sevilla că a fost creată o celulă de criză pentru a obţine cât mai repede o listă cu numele victimelor.

În plus, Ministrul Muncii, Fatima Banez, se va deplasa la locul producerii accidentului.

Resturile avionului sunt împrăştiate pe o rază de aproximativ doi kilometri, spun autorităţile.

UPDATE 14:15 Elicopterele trimise în zonă au reperat epava avionului

Elicopterele trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul au reperat epava aparatului de zbor şi câteva cadavre în jurul acesteia, a anunţat secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies, citat de Europe1 în pagina electronică.

"Avionul a fost reperat. Acesta s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră", a declarat pentru Europe1 secretarul de stat. "Nimeni nu a putut ajunge la avion până la ora la care vorbim. Pur şi simplu, survolarea cu elicopterele a permis reperarea carcasei avionului şi a câtorva cadavre în jurul avionului", a adăugat Vidalies.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, citat de France TV, locul accidentului aviatic este greu accesibil deoarece "unele drumuri sunt înzăpezite".

UPDATE 13:50 Conform agenţiei Sputnik, 240 de pompieri şi 210 poliţişti se îndreaptă spre locul prăbuşirii avionului.

UPDATE 13:35 Fragmente ale aparatului de zbor au fost găsite nu departe de Barcelonnette (sud-est), a anunțat Ministerul francez de Interne.

Aparatul de zbor s-a prăbușit în apropiere de localitatea Digne-les-Bains, departamentul Alpes-de-Haute-Provence.

"Am cerut activarea unei celule interministeriale de criză", a afirmat premierul francez Manuel Valls, confirmând accidentul. Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve s-a deplasat de urgență la locul accidentului.

Ultima poziţie a aparatului de zbor, înregistrată de aparatele radar

Francois Hollande: Nu există supraviețuitori

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat marți că este puțin probabil să existe supraviețuitori în prăbușirea unui Airbus A320 al companiei Germanwings în sudul Franței, informează AFP și DPA.

"Condițiile accidentului ne fac să credem că nu există supraviețuitori", a spus Hollande, citat de EFE.

UPDATE 13:10 Potrivit Reuters, nici Germanwings, nici Lufthansa nu au fost disponibile momentan pentru declarații. Informația nu a fost comentată nici de compania Airbus.

UPDATE 13:00 Semnalele au dispărut brusc la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri, într-o zonă în care vârfurile muntoase ajung până la 3.000 de metri.

Hollande: "Nu sunt şanse să fie găsiţi supravieţuitori"

Potrivit contului de twitter al AFP, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că nu sunt sperante să fie găsiţi supraieţuitori.

Aeronava, un Airbus A320, avea la bord 148 de pasageri, dintre care şase membri ai echipajului, şi efectua o cursă regulată între Barcelona şi Düsseldorf , scrie El Figaro. Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11:00.

Autorităţile au declanşat codul roşu pentru salvarea posibilelor victime. Resturile avionului au fost găsite în apropierea Barcelonnette.

Accidentul aviatic din Alpii francezi a fost confirmat Directoratul General al Aviaţiei Civile (DGCA). Airbus A320 este unul dintre cele mai bine vândute modele ale consorţiului european. Proiectul a fost lansat în 1984, prototipul zburând prima oară în 1987. Anul următor a intrat în serviciu.

A fost primul avion civil dotat cu un sistem de comenzi fly-by-wire, iar fuselajul înglobează numeroase materiale compozite.

Viteza maximă este 900 de kilometri pe oră şi poate zbura până la 5600 de kilometri. Avionul are 37,5 metri lungime, anvergura aripilor fiind de 34 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Tragedie aviatică Franţa: Martorii susţin că avionul s-ar fi dezintegrat în aer