Antena Meniu Search
x

Avionul lui Merkel, aterizare de urgenţă în drum spre G20. Suspiciuni că ar fi vorba de o "mână criminală"

Angela Merkel ratează deschiderea summitului G20 de la Buenos Aires, după ce avionul cancelarului german a fost nevoit să aterizeze de urgenţă a avionului la Koln, din cauza unei pene la sistemul electric. Surse din serviciile de securitate dezvăluie că ar putea fi vorba de o "mână criminală".

Avionul cancelarului german Angela Merkel
Avionul cancelarului german Angela Merkel a fost nevoit să aterizeze de urgenţă când se afla în drum spre G20, în urma unei "pene grave" - DPA Images via Hepta

Angela Merkel ratează deschiderea summitului G20 de la Buenos Aires, după ce avionul cancelarului german a fost nevoit să aterizeze de urgenţă a avionului la Koln, din cauza unei pene la sistemul electric. Surse din serviciile de securitate germană dezvăluie că ar putea fi vorba de o "mână criminală".

Avionul guvernamental de tip Airbus A340 a fost nevoit să se întoarcă din drum în timp ce se afla deasupra Olandei. Piloţii au luat decizia de a ateriza de urgenţă, pe aeroportul Koln-Bonn, din cauza unei pene grave la sistemul electric.

Potrivit cotidianului regional Rheinische Post, anchetatori examinează o eventuală pistă criminală care ar fi putut antrena aterizarea de urgenţă a Airbusului cancelarului la Koln.

Angela Merkel nu a comentat aceste informaţii.

Şefa Guvernului german, care a ajuns în noaptea de joi spre vineri la un hotel din Bonn, ar fi catalogat problemele avionului drept o ”pană gravă”, notează DPA.

Întregul sistem de comunicaţii cu solul al avinului lui Merkel a fost întrerupt, detaliază jurnaliştii de la Spiegel Online, care subliniază raritatea unui asemenea incident.

Căpitanul aeronavei, ”cel mai experimentat din echipajul” guvernamental potrivit cancelarului, a evocat ”o oprire fără precedent a sistemelor de comunicaţie”, transmite Rheinische Post.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Avionul lui Merkel, aterizare de urgenţă în drum spre G20. Suspiciuni că ar fi vorba de o "mână criminală"