Antena Meniu Search
x

Avion rus doborât: Erdogan nu a suportat ca implicarea Rusiei în Siria să modifice echilibrul de forțe

Incidentul cu doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă a avut loc pentru că Ankara se teme de modificarea echilibrului de forțe în Siria, a declarat președintele sirian Bashar al-Assad într-un interviu acordat Televiziunii Naționale Cehe

Incidentul cu doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă a avut loc pentru că Ankara se teme de modificarea echilibrului de forțe în Siria, a declarat președintele sirian Bashar al-Assad într-un interviu acordat Televiziunii Naționale Cehe

'Cred că el (președintele turc Recep Tayyip Erdogan) a manifestat nervozitate și nu a suportat ca participarea rusă (în Siria) să modifice echilibrul de forțe', a spus Al-Assad.

Președintele sirian a subliniat că acest comportament al Turciei nu va influența intențiile Siriei și Rusiei de a continua lupta comună împotriva terorismului. 'Participarea și sprijinul rus nu vor face decât să se întărească', a estimat Bashar al-Assad.

El a dat asigurări că acei combatanți din Siria care luptă împotriva trupelor guvernamentale vor fi amnistiați dacă vor depune armele și nu vor fi implicați în crime. Potrivit afirmațiilor lui Al-Assad, el este deschis cooperării cu formațiunile armate ale opoziției, cu condiția ca acestea să-și schimbe poziția. 'Însă, dacă este vorba de (gruparea) Statul Islamic (SI), de Al-Nusra, de ramuri ale mișcării Al-Qaida, ele nu sunt gata să depună armele, ele nu sunt câtuși de puțin deschise unor negocieri cu guvernul', și-a exprimat convingerea Al-Assad.

De asemenea, liderul de la Damasc a acuzat Occidentul de susținerea terorismului. 'Dacă într-adevăr intenționați să luptați împotriva terorismului și să-l distrugeți, trebuie să opriți livrarea de arme către teroriști, finanțarea lor și afluxul de potențiali teroriști. Aceste fluxuri (de teroriști) trec în special prin Turcia, cu susținerea Arabiei Saudite și Qatarului', a acuzat președintele Siriei.

El a confirmat că, în cazul în care va fi înfrânt în cadrul unor posibile alegerile prezidențiale deschise și democratice, este gata să plece de la președinție. Însă, în actualele condiții, acest lucru este imposibil, a subliniat Al-Assad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Avion rus doborât: Erdogan nu a suportat ca implicarea Rusiei în Siria să modifice echilibrul de forțe