Antena Meniu Search
x

Avionul prăbuşit în Ucraina. Mărturiile cutremurătoare ale unui separatist

Un separatist pro-rus care a ajuns primul la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines rupe tăcerea.

 Un separatist pro-rus care a ajuns primul la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines rupe tăcerea. Aceste a povestit că se aşteptau să găsească la faţa locului paraşutişti ucraineni. În schimb a găsit civili.

Declaraţia a fost obţinută de un jurnalist italian de la Corriere Della Sera când separatistul păzea trenul cu cadavrele celor 298 de persoane aflate în avionul doborât joia trecută.

"Am doborat un avion al Kievului, ne-au spus superiorii noştri. Credeam că mergem să cătăm piloţii ucraineni care se ejectaseră din avion însă în loc am găsit civili. Toţi oamenii aceia, săracii, aveau bagaje, sigur nu erau militari", a povestit acesta.

Afirmaţiile vin în contextul în care Moscova susţine că în apropiere de avionul comercial se afla un avion de luptă ucrainean, cu toate că autorităţle de la Kiev neagă acest lucru. Mai mult, capătă astfel substanţă ipoteza potrivit căreia separatiştii au doborat avionul din greşeală, după ce l-au confundat cu un aparat de zbor al armatei ucrainene.

"Joi după-amiază, comandanţii noştri ne-au spus să ne urcăm în camioane cu arme şi muniţie din belsug. Probabil cu zece minute înainte fusese o explozie uriaşă în cer. 'Tocmai am doborât avionul fasciştilor de la Kiev', ne-au spus, avertizându-ne să avem grijă pentru că cel puţin o parte a echipajului s-a catapultat. Fuseseră văzute obiecte albe zburând printre nori. Ar fi putut fi nevoie să ne luptăm ca să-i strângem pe toţi", a explicat separatistul.

"Oamenii mei şi cu mine căutăm paraşutişti la sol şi în copaci. Deodată, am văzut niste bucăţi de materiale într-un luminiş. Dedesubt, am găsit trupul unei fetiţe, probabil că nu avea mai mult de cinci ani. Zăcea cu faţa în jos. A fost groaznic. Atunci mi-am dat seama că era un avion civil. Nu unul militar. Şi toţi aceşti oameni erau civili. O grămadă de valize sparte o dovedeau", a continuat rebelul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Avionul prăbuşit în Ucraina. Mărturiile cutremurătoare ale unui separatist